<p>Fiets mee op Nationale Fietsdag</p>

Fiets mee op Nationale Fietsdag

(Foto: )

Kort nieuws en de online krant

Fiets mee op Nationale Fietsdag

Hoogvliet - Zaterdag 8 mei is het weer de Nationale Fietsdag. Nu bewegen nog beperkt mogelijk is, heeft DOCK speciaal voor de gelegenheid een leuke fietsroute uitgestippeld van ongeveer 15 kilometer. De route kan met een verrassing voor onderweg tussen 13.00 en 15.00 uur worden opgehaald in Huis van de Wijk De Zevensprong, Mosoelstraat 20. Meer informatie? Neem contact op met Barbara Terlouw, tel. 06 – 148 682 08 of mail naar bterlouw@dock.nl.

Radio Freedom

REGIO - Radio Rijnmond is op woensdag 5 mei voor één keer omgedoopt tot Radio Freedom. “We vieren de vrijheid en doen dat met een 10 uur durende live uitzending vanaf hét icoon van Rotterdam: de Euromast. Van 13:00 uur tot 23:00 uur gaan onze presentatoren Ruud de Boer, Reint Jan Potze en Erik Lemmers het gesprek aan met bekende en onbekende regiogenoten: wat betekent vrijheid voor hen? Sabrina Starke, Davina Michelle en Tino Martin komen op bezoek, Sander de Kramer zal de uitzending vanuit Spanje opvrolijken, Jordy Dijkshoorn schuift aan en Diederik Gommers, onze nationale wonderdokter, is ook van de partij. Hoofdredacteur Alex Beishuizen van Rijnmond is opgetogen over de samenwerking: “Ik ben blij dat we met Radio Rijnmond een feestelijk alternatief voor het Bevrijdingsfestival kunnen bieden en ook nog eens vanaf zo’n mooie plek. Uiteraard gaat er niets boven een echt festival, dus wat ons betreft blijft Radio Freedom een eenmalig, maar onvergetelijk evenement.” LIVE stream via rijnmond.nl; Radio Freedom is niet alleen te horen, maar ook te zien: we gaan eveneens 10 uur lang live op TV Rijnmond en via een stream op rijnmond.nl. Mis niks en schakel in op 93.4FM, rijnmond.nl en TV Rijnmond (Ziggo Kanaal 30, KPN Kanaal 513).

Steevast op zondag

Albrandswaard - Op zondag 9 mei (Moederdag) kan men het programma Goedemorgen Albrandswaard horen, met aansluitend (12.00-14.00 uur) het info-familie programma Steevast op Zondag. Nelleke van der Schee en Jan Jongerius praten dan met diverse gasten over diverse onderwerpen in Steevast. In het eerste uur (12.00-13.00 uur) verteld tandarts Jamshed Tairie van de tandartspraktijk Pernis over angst begeleiding van patiënten en de ouderenzorg, die achterblijft voor gebitscontroles, mede door corona. Het Eurovisiesongfestival komt ras naderbij en dat is voor de stadsbeiaardier van de Rotterdamse Laurenskerk aanleiding om Eurovisie liedjes te laten horen op de klokken van het carillon, beiaardier Richard de Waardt vertelt wat de plannen zijn. Het tweede (13.00-14.00) uur is ingeruimd voor Nick Gardenier, de nieuwe voorman van de Steppers van Hoogvliet en Nissewaard en met als inzet, geld bij elkaar steppen voor goede doelen, zoals bv hulp aan Diergaarde Blijdorp. Tot slot toch nog een klein beetje Moederdag sfeer met Wilma Vermeulen van de drogisterij Da. Mooi- Vermeulen in Albrandswaard met tips voor cadeaus. Alle onderwerpen worden gemixt met een keuze vanuit diverse muziek. Luister via www.rtvalbrandswaard.com.

Lees de krant online, klik hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden