Video's Roel van Deursen

Video: Zingen met Songfestival Hoogvliet

Viktoria Pompa van Stichting VICA vertelt aan videograaf Roel van Deursen wat een zangfestival in Hoogvliet inhoudt en roept iedereen op om er mee te doen. ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ is een Online festival op FB en een onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Kijk op de Facebookpagina.

Hoogvliet - Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam! Met het Stadsprogramma willen we zoveel mogelijk Rotterdammers van dit multiculturele, kleurrijke en internationale evenement laten genieten. Het Stadsprogramma zet Rotterdams talent in het zonnetje en laat zien wat we als stad in huis hebben. Het Songfestival is overal voelbaar met zangfestivals in de wijken, winkelstraten in songfestival aankleding en Rotterdammers die corona proof – virtueel of live - genieten van een bijzondere festivalperiode.

Van 14 t/m 22 mei laten we zien waar verbinding, diversiteit en saamhorigheid op z’n Rotterdams voor staan: een feest voor iedereen, van iedereen. Open up to celebrate! Het Stadsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Havenbedrijf Rotterdam, Volkskracht Fonds en Stichting VICA.

Wat kan jij verwachten van ons online zangfestival? Wij nodigen iedereen uit om mee te doen en mee te zingen vanuit het comfort en de veiligheid i.v.m. Corona) van hun eigen huiskamer. We willen dat zoveel mogelijk Hoogvlieters hun zangtalent laten horen! Woon je niet in Hoogvliet maar wel in de buurt, hou je ontzettend veel van zingen en van het Songfestival en wil je toch graag meedoen? Dan heb je geluk, want ook dan kan je met ons mee doen.

Ben jij een talent en wil je doorbreken? Om deel te kunnen nemen vragen wij je t/m 12 mei een zelf opgenomen filmpje in te sturen, waarin je bij voorkeur een eigen versie van een Songfestivallied zingt. Je kan eventueel ook gewoon een eigen lied of je lievelings liedje zingen. Er mogen maximaal 6 mensen per act in beeld komen. Je kan dus deelnemen als solo- artiest, maar ook als een groep. Maak het je eigen en laat het beste van je zien en horen!

Laat je vrienden op je stemmen en wie weet, win jij wel een mooie prijs! De mooiste inzendingen zullen dan gekozen worden om mee te doen aan de finale. 50% van de stemmen worden bepaald door een jury en 50% door de likes onder je filmpje. Andere Emojis tellen niet mee. Je kan ze altijd extra plaatsen, maar duim omhoog telt als enige mee als stem. De 12 finalisten worden 12 mei bekend gemaakt.

Op de pagina zal je dan regelmatig een leuk extra tegenkomen. Ook zijn er verschillende prijzen te winnen. Dus blijf zingen, blijf kijken en blijf liken! De finale vindt tussen 14-18 mei plaats en wordt per act opgenomen in een professionele studio corona proef. De finale wordt uitgezonden op YouTube en Facebook. Ben jij een top zanger Doe mee en schenk een lied! Maak andere mensen blij en steun ze in deze moeilijke tijden. Na 12 mei hopen wij dat mensen blijven zingen en filmpjes plaatsen. Maar het is dan niet meer mogelijk aan eindproductie voor YouTube in aanmerking te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden