<p>Burgemeester Jolanda de Witte is trots op de vaccinatiehal Albrandswaard. </p>

Burgemeester Jolanda de Witte is trots op de vaccinatiehal Albrandswaard.

(Foto: Joop van der Hor)

Vlotte ontvangst na valse start

Burgemeester Jolanda de Witte was er, net als de lokale media, extra vroeg voor uit bed gekomen. Maar eenmaal bij de locatie op het grote parkeerterrein aan de Hofhoek voor het gemeentehuis bleek de stroom te zijn uitgevallen. Een valse start die echter snel opgelost en ingelopen werd.

POORTUGAAL- De ontvangst, geplande rondleiding en officiële opening moest daardoor verzet worden naar later in de ochtend. Mensen die voor een vaccinatie waren uitgenodigd konden uiteindelijk pas om 11 uur de eerste prik in een gewillige bovenarm laten zetten. Het euvel werd veroorzaakt door een stroomstoring bij de RET waardoor ook de grote vaccinatielocatie aan de Hofhoek een tijdlang zonder stroom kwam te zitten. Johan van der Linden, de man die de enorme Taj Mahal-achtige tent al vele weken eerder had neergezet zag zich voor een enorme opgave geplaatst. Maar met professioneel kunst en vliegwerk wist hij de schade te beperken. Balen deed hij wel. 'We hebben wekenlang proef gedraaid, alles was perfect geregeld. Maar door een storing bij de buren (RET) op de dag van de opening was het wel even flink aanpoten, maar ook dit hebben we weer perfect weten op te lossen.' GGD regiomanager - regio Zuid Evelien van de Broek zag zich eveneens geplaatst voor een onverwachte uitdaging. In allerijl werden de eerste te vaccineren 'gelukkigen' telefonisch op de hoogte gesteld. Dit kon echter niet voorkomen dat door de stromende regen heen zich toch de eerste groep opgeroepen mensen voor de vaccinatiehal verzamelden om geprikt te worden. De pers werd ondertussen onder toeziende blik van gemeentelijk voorlichtster Astrid Aarts en Els Veltkamp van de GGD door een trotse burgemeester De Witte rondgeleid terwijl het GGD personeel de laatste instructies uitgelegd kregen en enkele honderden 'verse' injectiespuiten gevuld werden met het BionTech/Pfizervaccin. De locatie Hofhoek is 7 dagen per week geopend van 's morgens 9 tot 's middags 4 uur. De verwachting is dat er- bij aanleveren van voldoende vaccins- dagelijks 850 mensen gevaccineerd kunnen worden.

Via de elders in deze krant geplaatste link naar de videofilm van Botlek videograaf Roel van Deursen worden de lezers, en kijkers uiteraard, meegenomen naar binnen de vaccinatiehal. In de film vertellen burgemeester Jolanda de Witte en GGD regiomanager Evelien van de Broek vol trots over het vaccinatieprogramma. Door een enorme stortbui op het dak van de hal is de kwaliteit van het geluid wat minder als u van Botlek TV gewend bent.

Filmbeelden van de immense vaccinhal

In deze tent is het geen feest, maar prikken we

Joop van der Hor

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden