<p>Jolanda Van Doorn (rechts) en haar cursist Marian Alphenaar.</p>

Jolanda Van Doorn (rechts) en haar cursist Marian Alphenaar.

(Foto: Olena Tselykh Fotografie, olenafotografie.nl)

Stap voor stap leren omgaan met laptop

Mensen die een taalachterstand of moeite met taal hebben, leren omgaan met en smartphone, laptop of tablet. Dat is het doel van de cursus Digiwijs die op 21 mei in de ochtend van start gaat bij Welzijnsorganisatie DOCK Hoogvliet. De cursisten leren de basisvaardigheden van het omgaan met een computer, laptop of smartphone stap voor stap. Als die basis er is, kunnen de deelnemers ook online meer cursussen gaan volgen.

door Stella Schaper

Hoogvliet - “Corona kwam natuurlijk onverwachts”, vertelt Jolanda van Doorn, sociaal werker bij de Zevensprong, “en om de Hoogvlieters te blijven ondersteunen hebben wij lesmateriaal aan huis bezorgd. Mensen kregen hun opdrachten en konden die bij de Zevensprong weer inleveren. Als cursisten straks digitaal de weg weten te vinden, is dat voor hen, maar voor ons ook gemakkelijker. Zeker in deze tijd waarin bijna alles via de digitale weg gaat.”

Twee uurtjes

De vrijwilligers van DOCK zijn opgeleid om de cursussen te geven. “Eén keer in de week op vrijdagmorgen krijgen de deelnemers twee uur les van een docent van NL Educatie. In het weekend kunnen ze dan thuis oefenen en maandagmorgen oefenen ze met opgeleide vrijwilligers van DOCK wat ze hebben geleerd. In totaal zijn er acht lessen.

Het is fijn als deelnemers zelf een smartphone hebben. Een laptop om op te oefenen is beschikbaar mocht dat nodig zijn. Digiwijs wordt aangeboden samen met NL Educatie. Nadat de cursisten de basis hebben geleerd, kunnen ze als ze dat willen zich verder ontwikkelen via taallessen van DOCK of NL Educatie.”

Aanbod

DOCK is een welzijnsinstelling die laagdrempelig ondersteuning biedt voor elke Hoogvlieter die dat nodig heeft. Zij bieden taalonderwijs voor volwassenen, ondersteuning op gezonde leefstijl en ontspanning of ouders en kinderen, spreekuren, diverse trainingen, huisbezoeken aan 75 plussers. Noem het maar op. Het staat allemaal op de website: https://www.dock.nl/rotterdam/hoogvliet/. Nog een reden om de computervaardigheden onder de knie te krijgen.

Aanmelden

De cursus is gratis en vindt plaats in Huis van de Wijk de Zevensprong, Mosoelstraat 20 in Hoogvliet. Inschrijven voor de cursus Digiwijs kan door een e-mail te sturen naar Jolanda van Doorn: jvdoorn@dock.nl of te bellen naar het telefoonnummer van De Zevensprong 088 855 5019.

Ben je Digiwijs genoeg, maar heb je af en toe toch nog ondersteuning nodig op digitaal gebied. Op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur staan twee enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je te ondersteunen met jouw digitale vragen tijdens het digitaal spreekuur in de Zevensprong.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden