Foto: Plaagradar

Webinar over app Plaagradar en omgaan met plaagbeestjes

Natuurvereniging IJsselmonde organiseert de komende tijd drie interessante lezingen via ZOOM.  Zowel leden, als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven via de website van de vereniging: www.natuurvereniging/agenda. 

De eerste lezing gaat over de eikenprocessierups en vindt 28 mei plaats van 19.30 – 20.30 uur. De ontwikkelaar van de app ‘Plaagradar’ vertelt over dit plaagbeestje en hoe we als gemeenten en burgers hiermee om kunnen gaan. 

Met behulp van de Plaagradar-data kunnen gemeenten deze problematiek op natuurlijke wijze oplossen en daarvoor is onze hulp nodig. Iedereen kan bijdragen om eikenprocessierupsennesten te lokaliseren. Bij deze lezing wordt verteld hoe je deze nesten herkent, waar je op moet letten en hoe de app ‘Plaagradar’ werkt.

Na deze lezing staan de volgende twee lezingen op de agenda: Een lezing door Toine Andernach, de schrijver van het boek Baardman &  Boterkontje, De vogel en zijn naam. Deze lezing is op dinsdag 15 juni. De tweede lezing is van Luc Hoogenstein, een van de auteurs van het boek Gewilde dieren, Herintroducties van dieren in Nederland. Deze lezing zal begin juli gegeven worden.

Aanmelden voor het webinar van 28 mei is vanaf heden mogelijk via de website van de Natuurvereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden