Rotterdammers kiezen massaal voor ABBA en POMPA

De spanningen rond het op 18 en 22 mei in Ahoy te houden Eurovisie Songfestival nemen met het uur toe. Met nog een paar dagen voor de boeg zijn IJsland en Frankrijk onder de Rotterdammers het meest favoriet.

Hoogvliet/Rotterdam - De mooiste herinnering heeft men toch vooral aan ‘Waterloo’ van ABBA (1974). Voor Botlek TV en Stichting VICA togen Roel Pot en Joop van der Hor van de ‘Toksjoo Zingt Zuid’ naar het ‘bruisend‘ Museumpark in Rotterdam waar zij met voorbijgangers spraken. De Nederlandse inzending ‘Birth on a new age’ van Jeangu Macrooy wordt als ‘mooi en cultureel’ omschreven maar niet direct als absolute favoriet gezien. Roel, liefhebber van ‘De Mallemolen’ van Heddy Lester (1977) deelt zijn mooiste songfestival momenten met de kijkers en Joop is helemaal gek van ‘Puppet on a Struijs’, het winnende liedje uit 1967 van de Engelse Sandy String (????).

Ook Viktoria Pompa van ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ kwam ‘toevallig’ nog even langs. Zij roept talent uit Hoogvliet, Albrandswaard, Pernis, Heijplaat en Nissewaard op om een video-muziekclip op te nemen en voor 20 mei in te sturen naar de FB pagina van ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’. Deelnemers maken kans op prachtig prijzen en televisieoptredens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden