<p>Yoran van Meeuwen en Martien de Witte overhandigen David van Gennep, directeur van Stichting AAP, de brandweerslangen van Shell Pernis.</p>

Yoran van Meeuwen en Martien de Witte overhandigen David van Gennep, directeur van Stichting AAP, de brandweerslangen van Shell Pernis.

(Foto: )

Tweede leven voor oude brandweerslangen Shell Pernis

Via social media zocht Stichting AAP oude brandweerslangen voor hun apen. Naast het betere slingerwerk worden de slangen ook gebruikt om eten in te verstoppen. En laat de Shell Pernis Bedrijfsbrandweer nu ruim 20 oude slangen hebben liggen!

Pernis - Stichting AAP is een organisatie die dieren in nood opvangt en pleit voor betere dierenwelzijnswetten in heel Europa. De dieren zijn bijvoorbeeld illegaal een land binnengesmokkeld of zijn gedumpt nadat particulieren de zorg voor deze dieren niet meer kunnen opbrengen. Veel andere dieren die bij AAP arriveren zijn afkomstig uit noodlijdende dierenparkjes, proefdierlaboratoria en circussen.

Quarantaine

De dieren die bij Stichting AAP komen, moeten eerst in de quarantaine voor een periode van minstens 6 weken voor een uitgebreid medisch onderzoek en behandelplan. Als de dieren zijn opgeknapt, wordt er gezocht naar een plek (bijvoorbeeld een dierentuin of een betere dierenpark) waar ze de rest van hun leven kunnen blijven. De stichting is gevestigd in Almere en is afhankelijk van sponsoren en donateurs.

1200 meter

Brandweermannen Yoran van Meeuwen en Martien de Witte brachten vorige week 22 brandweerslangen in Almere. Directeur van Stichting AAP, David van Gennep nam ze enthousiast in ontvangst. Hij vertelde dat ze op jaarbasis zo’n 1200 meter aan slangen nodig hebben voor alle verblijven. Helaas was het vanwege Covid-19 niet mogelijk om de apen te bezichtigen. Martien en Yoran beloofde de directeur direct dat ze toekomstige gebruikte slangen in de kazerne gaan bewaren. De volgende keer is het resultaat van de Pernisse brandweerslangen hopelijk wel te zien!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden