Foto:

Kasteel van Rhoon te bezoeken op Tweede Pinksterdag

Op de Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen jaarlijks open voor het publiek op Tweede Pinksterdag. Ondanks de nog geldende COVID-19 beperkingen hebben de vrijwilligers van de Stichting Kasteel van Rhoon zich hard gemaakt om op deze bijzondere dag toch iets te kunnen bieden aan bezoekers.

Rhoon - Het Kasteel zelf is, evenals musea bijvoorbeeld, waarschijnlijk nog niet toegankelijk voor publiek. Wel zullen bij goed weer de diverse terrassen rond het Kasteel geopend zijn waar u kunt genieten van de rust en idyllische omgeving onder het genot van een hapje en een drankje.

Daar fysieke rondleidingen waarschijnlijk nog niet mogelijk zijn, bieden we de optie voor een virtuele rondleiding door de diverse vertrekken in het gebouw en de directe omgeving. Johan Boonstoppel heeft samen met de commissie rondleidingen hiervoor beelden gemaakt in vier reportages:

  1. Rond het kasteel https://youtu.be/vTivkb25fuI

  2. Hal en Annazaal https://youtu.be/gjdXww952QE

  3. Begane grond https://youtu.be/hHfXCZgHZHY

  4. 1e verdieping en zolder https://youtu.be/aUAqlGdzW80


Ook heeft hij met Netty Wermeester, gids van het Zuid-Hollands Landschap, een video gemaakt van een rondleiding door de bossen en tuinen rond het Kasteel https://youtu.be/IoRRzCNuRpA .

De nadruk in de video lag op de rol van de water rond het Kasteel in een zogenoemde WATERWANDELING. Dit om invulling thee geven aan het thema van de Dag van het Kasteel: WAT? WATER? In de video komen de diverse facetten en functies en het belang van water rond het kasteel naar voren, en delen daarvan worden gebruikt voor een speciale app.

Waterwandeling

Trek erop uit op Dag van het Kasteel. Het programma is zo ingericht dat je covid-proof de dag kunt beleven. Onze vrijwilligers hebben wandelingen gemaakt over het kasteelterrein, buitenplaats en landgoed en die in de app gezet. 

Zo kun je individueel aan de wandel. Laat je verrassen door verhalen over de vijvers, het werk dat op het landgoed plaatsvond, bijzondere beplanting of de invloed van de huidige waterhuishouding op de buitenplaats. Download de gratis Spacetime Layers app op je telefoon en maak de waterwandeling

# Waar vind je de app? https://dagvanhetkasteel.nl/waterwandelingen

# De wandeling in de app: https://dagvanhetkasteel.nl/waterwandeling-rhoon


Meer informatie

# Website Stichting Kasteel van Rhoon:

https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=521

# Website Dag van het Kasteel https://dagvanhetkasteel.nl/

Tot op heden zijn veel evenementen en tentoonstellingen afgelast of uitgesteld maar we werken, in de hoop dat het deze zomer en daarna allemaal weer kan, aan de invulling van een nieuwe kasteelladder. Met daarbij exposities, voorstellingen, klassieke muziek, kindertheater, cabaret, blues en evenementen.

Zie de voorlopige planning op de website: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden