<p>14 Dagen moet Barbara deze zoete verleidingen weerstaan. Toch vindt ze het belangrijk om actief mee te doen. (Foto: Yolanda Jacobson)</p>

14 Dagen moet Barbara deze zoete verleidingen weerstaan. Toch vindt ze het belangrijk om actief mee te doen. (Foto: Yolanda Jacobson)

(Foto:Yolanda Jacobson))

7 Dagen gezond leven zonder suiker

7 Dagen gezond eten en drinken zonder suiker, dat is de Nationale Suiker Challenge die het Diabetes Fonds jaarlijks organiseert. Dit jaar start deze op 7 juni en voor het eerst zal ook non-profit organisatie Dock Hoogvliet mensen ondersteunen bij het ‘afkicken’ van suiker. Barbara en Duberney, twee medewerkers van Dock Hoogvliet willen hierin het voortouw nemen door niet één maar twee weken suikervrij te leven.

door Patricia van den Blink

Hoogvliet - Het zal voor Barbara en haar collega Duberney niet gemakkelijk zijn om alle zoetige verleidingen, zoals frisdrank, sapjes, koekjes en taartjes, veertien dagen te laten staan. Maar ze vinden het zelf wel belangrijk om actief mee te doen. “We vinden dit een goed item en we hebben hierin ook een voorbeeldfunctie, omdat je zelf wilt weten en ervaren waar je het over hebt”, vindt Barbara. “Ik heb hart voor deze zaak. Ik behoor zelf tot de risicogroep en hoop dat door zelf deel te nemen, veel mensen ook mee zullen gaan doen. Sterker nog, wij doen niet één maar twee weken mee.”

Dagboek en videoblog

“De week voor de week van de challenge beginnen we al en houden een dagboek en een videoblog bij, waarin we laten zien wat het ‘afkicken’ met ons doet en hoe wij het ervaren”, gaat ze verder. In de week van de suikerchallenge kunnen de deelnemers steun vinden door het lezen van het dagboek en het bekijken van de blog. Maar Dock Hoogvliet doet meer. “Er zal online een spoedcursus gehouden worden waar geleerd wordt waar mensen op moeten letten bij het lezen van etiketten. Ook willen we op een laagdrempelige manier inspelen op bewegings-en wandelactiviteiten en inspelen op de basisbehoefte door het geven van een basispakket. Verder zal er een WhatsApp groep worden opgezet, waarin mensen elkaar kunnen steunen en helpen met advies om gemotiveerd te blijven en het vol te houden. De bedoeling hierbij is, dat ze voornamelijk elkaar ondersteunen.”

“Je wilt zelf weten en ervaren waar je het over hebt”

Barbara en Duberney hopen dat veel mensen zich opgeven voor de Nationale Suiker Challenge. “En iedereen kan meedoen. Of je nou in Hoogvliet woont of niet”, benadrukt Barbara.

Op 1 juni zal er online voorlichting gegeven worden. De eerste week, voorafgaand aan de challengeweek, zal online op Facebook te zien zijn. Meer informatie op is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/DOCKhoogvliet of telefonisch: 088-8555019. Aanmelden kan telefonisch of door een e-mail te sturen naar: aanmeldingenhoogvliet@dock.nl.

Diabetes Fonds

Jaarlijks organiseert het Diabetes Fonds de Nationale Suiker Challenge. Doel is om mensen meer bewust te maken wat het teveel suiker binnenkrijgen met je gezondheid doet. Afkicken van suiker heeft zo zijn voordelen. Niet alleen wordt het risico op overgewicht en diabetes type 2 verlaagd, maar het levert ook meer energie op. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden