<p>weewieler de Gadering is naarstig op zoek naar een vrijwillige chauffeur die fietsen van klanten en bedrijven van A naar B rijden.</p>

weewieler de Gadering is naarstig op zoek naar een vrijwillige chauffeur die fietsen van klanten en bedrijven van A naar B rijden.

(Foto: PR)

Kort nieuws en De Botlek online

Vrijwilligers gezocht

Hoogvliet - Tweewieler de Gadering is naarstig op zoek naar een vrijwillige chauffeur die fietsen van klanten en bedrijven van A naar B rijden, hiernaast zijn er ook ritten naar onze groothandel. Dit gebeurt samen met een van de medewerkers.


Tweewieler de Gadering zit aan de Aveling 51 in Hoogvliet. Voor het wegbrengen en ophalen van fietsen bij klanten zijn bij Tweewieler de Gadering in Hoogvliet enthousiaste vrijwilligers altijd welkom. “Vrijwilligers betekenen veel voor onze cliënten. Ze vormen een waardevolle schakel in hun sociale netwerk. Omgekeerd geeft werken met mensen met een verstandelijke beperking onze vrijwilligers veel plezier en voldoening. Bij ASVZ creëren we dan ook flexibel vrijwilligerswerk dat leuk en nuttig is voor cliënt én vrijwilligers.


Bij Tweewieler de Gadering werken mensen met een licht verstandelijke beperking die echter allemaal over gouden handjes beschikken en, onder vakkundig begeleiding, reparaties aan de fietsen verzorgen. We vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers zelf net zoveel plezier aan het werk beleven als onze cliënten aan de ritten. Een positieve houding, goed kunnen omgaan met onze cliënten en een beetje geduld zijn belangrijk als vrijwilliger bij ASVZ. Daarnaast is het een vereiste in bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag die wordt afgegeven door de gemeente waarin je woont. De kosten hiervan wordt vergoed door onze organisatie ASVZ. Geïnteresseerd? Stuur een bericht: Mail:
fietsenwerkplaats@asvz.nl.

Wandelen bij SPAL

Albrandswaard - Er kan weer in groepsverband gesport en gewandeld worden. Dinsdag om 9.30 tot 10.30 uur het Nordic Walking aanleren – verbeteren. Dinsdag 13.00 uur mantelzorgers via SWA. Woensdag 9.30 tot 10.30 uur Wandel je Fit training met vrijekeuze nw of sw. Donderdag 9.30 uur week wandeltocht tussen de 7 en 8 km.

Donderdag 11.30 tot 12.30 uur Wandel je Fit extra. Extra aandacht voor bv mensen die motorisch zwakker zijn door wat lastige gebreken aan en met hun lichaam. Vrijdag om 9.30 tot 10.30 uur het Nordic Walking aanleren – verbeteren. Zondag 10.00 uur week wandeltocht tussen de 7 en 8 km. Al deze wandel gerelateerde activiteiten vinden plaats vanaf het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal, nabij jachthaven Rhoon

Meer informatie Aad Wijntjes 06-46226208 of www.sportbalans.nl.

Expositie
True Colors

Regio - De expositie 7x2 True Colors in de Studio&Galerie aan de Voorstraat in Spijkenisse opent op zaterdag 5 juni. Op de expositie zijn schilderijen, keramiek en textiel te zien van zeven kunstenaars, die elk twee werken exposeren. De zeven kunstenaars laten al de hele winter maandelijks twee werken zien in een digitale galerie, erg mooi dat hun werk nu ook fysiek te bewonderen is.

Elma van ’t Hof, Cristina Vaudo, Lien van der Schee, Ria Noordermeer, Willy Groot, Ed van der Hoek en Bram van Baalen nodigen je van harte uit hun expositie te komen bekijken. 7x2 True Colors zal te zien zijn tot en met zaterdag 26 juni.

‘Echte gasten’ bij Steevast

Albrandswaard - Op zondag 6 juni wordt er weer een gast begroet in de studio van RTV Albrandswaard in het programma Steevast op Zondag. Na vele weken van telefoongasten, is er nu weer fysiek iemand in de studio. In het tweede uur (13.00-14.00) praat presentator met de gast Anco Euser. Anco is directeur van het 100-jarig specialistisch bedrijf Widenhorn, maar heeft als hobby en als passie het fotograferen van bijzondere vogels en andere dieren, die regelmatig voor zijn lens verschijnen. Anco is de zoon van .... en altijd paraat voor een mooi verhaal vanuit de natuur, maar ook van zijn werk. In het eerste uur (12.00-13.00) uur is er een bijdrage van Piet Vermeulen over de plannen voor de Participarade in Hoogvliet. Aan het woord komen de organisatoren Mikel van Keulen en Barry Mellegers over het evenement voor 28 augustus a.s. Verder is er veel kort lokaal en regionaal nieuws en worden de luisteraars getrakteerd op een mooie keuze van diverse muziek stijlen. Luisteren naar dit programma (evenals alle andere programma’s) kan via de website www.rtvalbrandswaard.com en via diverse andere kanalen. Terug luisteren is ook mogelijk en ook wordt S.O.Z herhaald op de Zondag avond van 22.00-24.00 uur.

Stand op maandag

Albrandswaard - Gaan sport en politiek samen? Bij de Stand op Maandag wel! De Stand op Maandag is twee uur durend programma waarin Jos Vis mensen uit de sport én politiek uit Albrandswaard ontvangt. Maandag 7 juni zijn de gasten:

Van 20 tot 21 uur: Marco Goedknegt. Marco is al ruim 15 jaar namens de VVD Lokaal actief in de politiek in Albrandswaard. Sinds 2014 is hij tevens wethouder. Geboren in Vlaardingen, maar herboren in Rhoon en woont tegenwoordig in Poortugaal. Speelde ooit korfbal bij RWR (nu RWA). Wat drijft hem om zo lang actief te zijn in de politiek. Is Albrandswaard er de afgelopen 15 jaren op vooruit gegaan. Hoe ziet zijn politieke toekomst er uit? Kortom genoeg te bespreken.

Van 21 tot 22 uur: Jaap Smaling en Peter Roest. Jaap en Peter vormen samen het voorzitters duo van SV Poortugaal. Deze vereniging is op 1 juli 2018 opgericht als een fusie tussen de voormalige verenigingen PSV Poortugaal en vv Oude Maas. Jaap en Peter waren ook voorzitter bij de respectieve verenigingen. Sv Poortugaal speelt in de zaterdag eerste klasse en heeft ongeveer 1400 leden en 60 elftallen/teams.

Hoe heeft men de taken verdeeld, wat zijn de toekomstplannen, hoe staat de vereniging er financieel voor in deze corona tijd en hoe is het nu met het illegaal gebruik van de velden? Allemaal onderwerpen die ongetwijfeld aan de orde zullen komen. De techniek en muziek wordt verzorgd door Albert-Jan Verhoef. De “live” uitzendingen van “De Stand op Maandag” is iedere maandag tussen 20.00 en 22.00 te horen via www.rtvalbrandswaard.com, op facebook, in de ether FM 107.1 en via de kabel in Albrandswaard (radio) Mhz 99.0 en (tv) kanaal 28 + en kanaal (caiway).

Stuur uw kortbericht in naar: redactie.bl@dpgmedia.nl..

Lees De Botlek online, klik hier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden