<p>Het monumentale voormalige tramstation langs de Groene Kruisweg in Hoogvliet-Centrum behoudt haar horecafunctie. Foto & tekst: Joop van der Hor.</p>

Het monumentale voormalige tramstation langs de Groene Kruisweg in Hoogvliet-Centrum behoudt haar horecafunctie. Foto & tekst: Joop van der Hor.

(Foto: )

Restaurant Tramhuys binnenkort heropend

HOOGVLIET- Wie dagelijks over de Groene Kruisweg tussen Poortugaal en de Spijkenisserbrug rijdt zal het niet ontgaan zijn; de deuren van het oude Tramstationnetje op nummer 819 staan sinds een paar weken wagenwijd open. Nog niet om gasten te kunnen ontvangen voor een hapje en een drankje, maar om de interne verbouwing op tijd af te krijgen voordat Arno Jankie in staat is om zijn gasten te ontvangen.

Samen met zijn zoon en vader is de heer Jankie dagelijks bezig om het interieur aan de wensen van de nieuwe eigenaar aan te passen. De croissanterie maakt plaats voor een petit wereldrestaurant welke tot ‘s avonds 22.00 uur geopend zal zijn. Hoogvliet heeft, getroffen door de aan de Coronapandemie gekoppelde economische recessie, afscheid moeten nemen van het enthousiaste en gastvrije echtpaar die Het Tramhuis altijd met plezier hebben gerund, maar gelukkig blijft de horecafunctie behouden.

Er komt zelfs een uitbreiding van het terras en ook binnen wordt ruimte gemaakt om straks nog meer gasten te kunnen ontvangen die vooral van dagelijks verse producten kunnen genieten. De opening vindt plaats in de laatste week van juni en blijft ‘Het Tramhuys’ heten maar dan wel met een ‘y’ en is direct gevestigd aan de grote gratis parkeerplaats van winkelcentrum Hoogvliet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden