<p>Burgemeester Jolanda de Witte, Femke Tempelaar en haar klasgenoten en juf.&nbsp;</p>

Burgemeester Jolanda de Witte, Femke Tempelaar en haar klasgenoten en juf. 

(Foto: PR)

Femke is de nieuwe kinderburgemeester

ALBRANDSWAARD - Een speciale selectiecommissie heeft Femke Tempelaar gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Albrandswaard. Femke is 10 jaar oud en zit in groep 7 van de Julianaschool en komt uit Rhoon.

Zij neemt het stokje over van Reese Kuyt en wordt tijdens de raadsvergadering van maandag 5 juli geïnstalleerd voor de duur van een jaar. Op woensdag 9 juni heeft burgemeester De Witte de klas van de nieuwe kinderburgemeester bezocht om haar te feliciteren met de nieuwe functie van kinderburgemeester.

“Wij zijn trots dat we een vierde kinderburgemeester in Albrandswaard welkom mogen heten. De kinderburgemeester brengt kinderen en de gemeente dichter bij elkaar. Samen met Femke willen we de kinderen in Albrandswaard een duidelijke stem geven”, vertelt Jolanda de Witte. Femke wil zich inzetten voor de Grienden, het opknappen van speeltuintjes en wil graag moestuintjes bij de scholen. Een selectiecommissie, bestaande uit de burgemeester, de huidige kinderburgemeester Reese Kuyt en raadslid Richard Polder, heeft Femke gekozen uit drie kandidaten. Zij viel op door haar enthousiasme.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden