Foto:

FRANS wil snel opheldering over bouwval Poortugaal

Terwijl gemeenteraadslid Van Zaalen (FRANS) nog in afwachting is op antwoorden op zijn eerder gestelde vragen over de oude werkschuur aan de Dorpsstraat 13 A-B in Poortugaal, die op instorten staat in zijn optiek, leest hij tot zijn verbazing (en met hem vele inwoners in Poortugaal) dat er een vergunning is verleend voor de Dorpsstraat 11 om de bovenwoning daar te verbouwen tot een appartement.

Poortugaal -  Hoe kan het zijn dat de gemeente deze vergunning hiervoor ineens verleend heeft, terwijl de schuur op instorten staat. De telefoon staat op dat moment even roodgloeiend. Het blijkt te kloppen dat de schuur/woonhuis geregistreerd blijkt te staan op Dorpsstraat met huisnummer 11. Meteen komen er nieuwe vragen naar boven bij hem, en bij diverse omwonenden. Hoe kan het dan toch dat iedereen spreekt over de schuur van 13A en 13B. Voor de duidelijkheid niet te verwarren met het woonhuis op nummer 13. Met deze inwoner heeft de heer Van Zaalen ook contact gehad, en daarbij delen zij dezelfde mening aangaande de bouwvallige schuur.

Het antwoord op die vraag is vrij simpel, want dit staat met grote cijfers op de deur en zijkant van de schuur. De verwarring is dan snel gemaakt zo blijkt. Maar dan is er ook een grote kans dat inwoners of boa’s al die tijd ook bezwaren, klachten of meldingen hebben gemaakt van het verkeerde perceel. Daarom heeft fractie FRANS direct vervolgvragen gesteld aan de wethouder om dit uit te zoeken.

Ander nummer

Het kan toch niet zo zijn dat iemand zomaar een ander nummer op zijn pand zet en daarmee voorkomt dat hij geen bezwaren krijgt om zijn plannen te realiseren. Terwijl de heer van Zaalen naar de kaart kijkt en zijn verbazing uitspreekt beseft hij ook dat het perceel officieel grenst aan de straat Waalslop. Deze loopt immers van de Dorpsstraat naar de Emmastraat. “Volgens mij zijn hier een aantal fouten ingeslopen en zouden we alles nietig moeten verklaren, administratief moeten repareren en opnieuw beginnen”, aldus FRANS.

Of het pand op korte termijn moet voldoen aan de veiligheidseisen in verband met instortingsgevaar daar gaat de afdeling bouw en woningtoezicht van de wethouder over. Behalve dat er vragen zijn gesteld door de fractie FRANS is het nu ook aan de inwoners van Albrandswaard om hun ongenoegen officieel bij de gemeente kenbaar te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden