<p>Na veertien dagen heeft Barbara ervaren hoeveel invloed suiker op haar had</p>

Na veertien dagen heeft Barbara ervaren hoeveel invloed suiker op haar had

(Foto: )

Suikerchallenge is geslaagd

Op 9 juni startte het Diabetes Fonds de vierde editie van de Nationale Suiker Challenge. 7 dagen gezond en suikervrij eten en drinken stonden hierbij centraal. Om mensen te motiveren om ook hieraan deel te nemen, wilde non-profit organisatie Dock Hoogvliet deelnemers ondersteunen bij het ‘afkicken’.

Twee medewerkers van Dock, Barbara Terlouw en Duberney Voets, wilden hieraan een bijdrage leveren. Ook wilden zij zich extra inzetten door een week vóór de challenge al te starten en het twee weken proberen vol te houden. Barbara en Durberney vonden het een goed item en door zelf actief mee te doen, wilden zij hierin ook een voorbeeld stellen. “Omdat je zelf wilt weten waar je het over hebt”, liet Barbara in het interview van 2 juni weten. Zelf behoort ze ook tot de risicogroep, naast het feit dat ze meer mensen over de streep wilde trekken om mee te doen, hoopte ze er zelf ook baat bij te hebben.

Doel

Hun aanpak werkte. “Door onze oproep hadden zich 30 mensen bij het Diabetes Fonds aangemeld”, zegt Barbara enthousiast. De meesten van hen hoefden hierbij geen ondersteuning, maar dat hoefde ook niet. Het belangrijkste doel was om mensen mee te laten doen. Ze is blij met de reacties die ze ven hen kreeg. “Ik heb van een aantal mensen gehoord dat ze minder behoefte aan suiker hebben en nu makkelijker “nee” kunnen zeggen tegen zoet. En daarmee is ons doel zeker bereikt”, vindt ze. “En dat geldt ook voor mijzelf. Absurd eigenlijk hoeveel invloed suiker op je heeft”, gaat ze verder.

Afkicken

Maar het viel aanvankelijk niet mee voor haar. “Voor mij was het moeilijkste om op een redelijke tijd een gezonde lunch naar binnen te werken. Duberney had het vooral ’s avonds, omdat dat zijn snackmoment is. Zo rond dag 4 hadden we allebei wel een dip. En ik zelf had een paar dagen spierpijn en daar had Duberney volgens mij geen last van”.

Ondanks de beproevingen en de verleidingen hebben beide het kunnen volhouden tot het einde en kunnen met trots terugkijken op wat ze bereikt hebben en ze hebben er ook baat bij gehad. “We hebben echt aanzienlijk meer energie en willen er zeker mee door gaan.

Diabetes Fonds

Jaarlijks organiseert het Diabetes Fonds de Nationale Suiker Challenge. Doel is een week lang gezond te eten en drinken zonder toegevoegde suiker om zo mensen meer bewust te maken wat het teveel suiker binnenkrijgen met je gezondheid doet. Landelijk zijn 50.000 mensen de uitdaging aangegaan. De suikerchallenge is ten einde maar op de website van het Diabetes Fonds is informatie, waaronder, suikervrije gerechten te vinden. www.diabetesfonds.nl

Patricia van den Blink

“Absurd eigenlijk hoeveel invloed suiker op je heeft”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden