<p>De ambassadeur van de New Yorksteppers Lee Towers en de ambassadeur van de Antwerpen Steppers zanger Ger Vos.&nbsp;</p>

De ambassadeur van de New Yorksteppers Lee Towers en de ambassadeur van de Antwerpen Steppers zanger Ger Vos. 

(Foto: Joop van der Hor)

Oude en nieuwe stepambassadeurs

Afscheid nemen bestaat wél! Waar de New Yorksteppers zijn gestopt en de twee grote driepersoonssteps in de stalen boom op de rotonde van Hoogvliet hebben gehangen, gaan de Antwerpen steppers op nieuwe supersteps door!

door Joop van der Hor

HOOGVLIET- Ze hebben vele tienduizenden kilometers gemaakt op de oude, in 1981 bij Shell vervaardigde supersteps. De meeste steppers van toen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en dus hebben zij met een laatste tocht op kleine éénpersoonsstepjes in 2019 een allerlaatste tocht gemaakt voor de stichting Villa Joep (onderzoek kinderkanker); heen en terug van Hoogvliet/Spijkenisse naar Antwerpen waar met een knalfeest in café Blauwmoezel een definitief einde kwam aan 38 jaar stepplezier en ook stepleed. Vier steppers hebben die finish nooit gehaald; Ron Arnold, Huib Klop, Marja Gouw en Marja Verburgt bezweken aan de ziekte waarvoor ze vele tochten hadden gemaakt om geld voor onderzoek en genezing op te halen. ‘Kanker is een echte kankerziekte’ schreef Hoogvlieter Huib Klop in het boek ‘Voetstappen’ wat onlangs, tien jaar na zijn overlijden, het levenslicht zag.

NICK GARDENIER

Nick Gardenier uit Spijkenisse had gehoopt nog eens op een echte superstep te staan, maar die hingen inmiddels stevig vastgelast hoog in de Steppersboom. De opvolger van de met steppen gestopte Joop van der Hor, besloot om, samen met Ben Broekhof en Wim van de Stokker een nieuwe poging te ondernemen om de Zeskampvereniging Hoogvliet en de stepactiviteiten nieuw leven in te blazen. Hij nam contact op met André de Knegt, de man die notabene de steps vast had gelast aan de door leerlingen van het RDM Albedacollege gemaakte boom. ‘Moeten die dingen er weer af?’ ‘Nee’ antwoorde Gardenier, ik wil twee nieuwe!’ De Knegt ging met zijn leerlingen van het Techniek College Rotterdam aan de slag en vorige week gleed de tweede step van de RDM-helling. Een nagenoeg nieuwe ploeg oefent inmiddels wekelijks voor hun 24-uurs tocht van 28 t/m 29 augustus tbv het door de coronacrisis in financiële nood geraakte Diergaarde Blijdorp.

NIEUWE AMBASSADEURS

Oud voor nieuw, zo ook bij de stepambassadeurs. Oud burgemeester Ivo Opstelten en zanger Lee Towers werden bij de laatste rit van de New Yorksteppers bedankt en ‘met pensioen’ gestuurd. Met name Lee Towers heeft zich decennia lang enorm ingezet voor de steppers en hun goede doelen. Voor de Antwerpen Steppers is Mike Ott, finalist bij The Voice’ en de Brielse zanger en wereldvermaarde entertainer Ger Vos gevraagd, beiden hebben hun medewerking toegezegd. Ger Vos overhandigde onlangs enkele tientallen door sponsors geschonken kleine Blijdorp knuffel-olifantjes aan de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Vos is een persoonlijke vriend van Towers en is er trots op hem te mogen opvolgen. Ook de Vlaardingse zangeressen Sandy Struijs en Rita Young blijven hun ambassadeurschap voor de nieuwe steppers vervullen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden