met video

Sportplaza aan de Oude Maas

Op 26 juni 2021 zou de wethouder de Sportplaza aan de Oude Maas en de Groene gordel in Hoogvliet officieel openen. De gemeente heeft dit (jammer genoeg) uitgesteld naar 18 september. Omdat wij (Hoogvlietactief en De zorgwinkel Siloam) bewoners en familieleden al hadden gevraagd via de ‘Siloam Expres’ en ‘Familienet’ om mee te gaan naar ‘De Geluksplek aan de Oude Maas’, hebben wij dit door laten gaan.

Hoogvliet - Gelukkig was het droog en zijn we er met een aantal bewoners, vrijwilligers en mijnheer en mevrouw Barendregt heen gewandeld. De mensen die er nog niet waren geweest keken hun ogen uit en genoten van de schepen die langskwamen. Ook maakten ze gebruik van de sporttoestellen die ook vanuit een rolstoel gebruikt kunnen worden. Deze toestellen hebben de initiatiefnemers Joop van Gils, Marleen van de Ende en Imelda Bogaard zorgvuldig uitgekozen, zodat jong en oud met en zonder beperking hier aan de Maas kunnen sporten.

Door Corona waren de sportscholen dicht en konden de mensen hier buiten toch sporten. En dat werd gelukkig door velen ook gedaan. “Ik zelf (Imelda) kom er geregeld omdat ik moet herstellen van Corona. Op maandagmiddag bij mooi weer, lopen we om 14.00 uur vanaf Siloam naar deze prachtige plek. Hier kunnen mensen gewoon genieten aan de Maas of sporten. Wil je ook met ons mee? Mail dan naar: hoogvlietactief@leliezorggroep.nl of kom naar de specialiteit/Blauwezalm in Siloam.”

 Er vinden geregeld verschillende activiteiten in en rondom Siloam plaats. Op 26 juni was er een tuinfeest georganiseerd door de bewonerscommissie van Siloam/Sor. Met zangers en zangeressen en een workshop schilderen. Ook konden mensen kennismaken met de Duo-fiets (geleend van locatie Tussendael/ Slingedael). “We hopen dat we in Siloam/de Blauwezalm ook een duo- fiets krijgen, zodat we o.a. in de groene gordel kunnen fietsen... Hopelijk kan iedereen wat geluk vinden op deze mooie plek in Hoogvliet aan de Oude Maas....Het was een heerlijke dag! Een sportieve groet”, Imelda Bogaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden