<p>Anita(r), Gloria(l) en Frank hebben hart voor dieren. Baasjes kunnen hier terecht voor bijna alles voor hond, kat, vogels of knaagdieren.</p>

Anita(r), Gloria(l) en Frank hebben hart voor dieren. Baasjes kunnen hier terecht voor bijna alles voor hond, kat, vogels of knaagdieren.

(Foto: Edpafoto)

Dierenvoedselbank voor de minima

Je geliefde huisdier moeten wegdoen omdat er geen geld is om ervoor te zorgen. Om dit te voorkomen, zijn er de dierenvoedselbanken. Stichting Wie vult mijn bak? heeft landelijk diverse uitgiftepunten gerealiseerd. Sinds mei 2019 is ook in Spijkenisse zo’n uitgiftepunt. Mensen buiten Nissewaard, waar nog geen eigen uitgiftepunt is, kunnen ook hier terecht.

door Patricia van den Blink

Regio - Initiatiefneemster van het uitgiftepunt in Spijkenisse is Anita Verweij. Als grote dierenliefhebber trekt zij zich het lot aan van mensen die het financieel moeilijk hebben.. “Deze mensen kunnen vaak zelf maar moeilijk rondkomen en door hun slechte situatie, kunnen ze daardoor ook moeilijk voor hun huisdier zorgen”. De dieren wegdoen, vindt zij geen goed idee. “Voor veel mensen zijn huisdieren een deel van het gezin. Ze bieden niet alleen troost, maar voorkomen ook dat ze in een sociaal isolement komen, want ze moeten toch naar buiten met hun hond.” Ze vindt steun bij Gloria Molenaar en Frank van Boven. Als één team willen zij zich voor dit doel inzetten. Met goedkeuring van oprichtster en voorzitter van Stichting Wie vult mijn Bak? Astrid Naaktgeboren lukt het hun om ook in Spijkenisse een uitgiftepunt van de stichting te starten.

Anita: “We zijn gestart in mijn garage, maar die stond al snel vol. De auto moest er zelfs voor wijken, want de dieren gaan voor”. Ook gezinsleden worden ingezet. “Mijn man Ronald helpt mee”, zegt Gloria. “En zelfs mijn zoon Yuri”, vult Anita aan.

Je geliefde dier moeten wegdoen omdat er geen geld is.

In mei 2019 krijgen ze van René Steijl belangeloos de beschikking over een ruimte van de toenmalige kringloopwinkel in Groenewoud aan de Beukenlaan. “Daar waren we heel blij mee”, zegt Anita. “Hij is echt geweldig en heeft zelfs mee helpen sjouwen.” Helaas moet de kringloopwinkel plaatsmaken voor nieuwbouw en uiteindelijk vinden ze in het huidige pand midden in Spijkenisse Centrum een nieuw onderkomen. Omdat de stichting draait op donaties en geen geld heeft voor de huur, besluit het drietal deze maar zelf te betalen. Op 14 februari 2021 is Wie vult mijn bak? officieel in het huidige pand geopend.

Mensen die gebruik willen maken van de hondenvoedselbank worden gescreend door de landelijke stichting. Daarna kunnen zij bij de dierenvoedselbank terecht om de benodigde spullen zoals: voer, manden, halsbanden, en dierenspeelgoed op te halen. “De mensen mogen hier zelf spullen uitzoeken. Dat vinden wij ook belangrijk”, vindt Gloria. “Kieskeurig zijn, zit er echter niet in”, benadrukt ze. “Ze moeten het doen met de beschikbare spullen die belangeloos worden gedoneerd door donateurs. Wie vult mijn bak is geopend op zaterdag en woensdag van 10.00-12.00 uur. Locatie: Zuidpassage 8 Spijkenisse. Aanmelden kan via Stichting Wie vult mijn bak? www.wievultmijnbak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden