Foto:

FRANS fleurt Jolanda van der Ent op

Albrandswaard is van oudsher een sociale gemeente, waar menigeen zich inzet voor de behoeftige medemens. Frans van Zaalen, gemeenteraadslid en een verbinder in hart en nieren, zet deze week weer één van hen in het zonnetje. Het bloemetje ging naar Jolanda van der Ent, eigenaresse van zorgwoning De Buytenplaats op het landgoed van de Buytenhof.

Albrandswaard - “Meer dan vijftien jaar geleden werd het idee geboren om een zorgwoning te bouwen. Na een lang traject van vergunningaanvragen en overleg met de gemeente hebben we onze droom eindelijk waar kunnen maken!”

Naast de hoofdwoning van Jolanda, prachtig gelegen in de polder aan de Oudeweg, bevinden zich drie appartementen waar gasten die behoefte hebben aan rust en bezinning zich welkom voelen. De gasten zijn zelfredzame mensen, die tijdelijk zorg of een plek voor herstel nodig hebben. Denk aan mantelzorgers of ontwikkelingswerkers in retraite. Bij behoefte maakt de gastvrouw tijd voor een goed gesprek of een lekkere kop koffie. Het groen en de stilte van het landgoed zorgen voor de rest. “Het is zo heerlijk om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen. En onze gasten zijn elk op hun eigen manier bijzonder en op hun beurt een zegen voor ons!”

Wil je meer weten over de zorgwoning van de familie Van der Ent? Stuur dan een mailtje naar. joolvanderent@debuytenhof.nl

Wil jij ook eens iemand in het zonnetje zetten mail dan naar f.v.zaalen@albrandswaard.nl O.v.v. bloemetje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden