<p>Keramiek.</p>

Keramiek.

(Foto: )

Expositie keramiek, brons en sieraden

Albrandswaard -“Na een hele lange tijd van alleen maar creëren in het atelier, mogen we ons werk weer laten zien!” Gerda van der Heijden (keramiek en brons) Marjan Warnaar-Schop (sieraden) en Maarten van Lenteren (keramiek) laten hun kunsten zien tijdens een expositie in het atelier van Gerda.

Gerda maakt beelden van brons en keramiek. Haar ‘buitenbeelden’ worden op hoge temperatuur en zijn vorstbestendig. Het zijn handgevormde beelden van keramiek en laten een grove structuur zien. In Maarten’s hoofd spelen altijd 1000 gedachten, zelfs wanneer hij zou moeten slapen en dan ontdekt hij op 72-jarige leeftijd ineens dat je die gedachten ook vorm kunt geven in klei.

Thema’s dienen zich als vanzelf en opdringerig aan, alsof plotseling stoffige laatjes worden opengetrokken. Werken in opdracht betekent voor Marjan de wens van de klant zo optimaal mogelijk in het sieraad te verwerken. Bij het maken van een sieraad in opdracht vindt ze het belangrijk dat het sieraad een eenheid vormt met de persoon waarvoor het ontworpen is en daarnaast goed draagbaar is. Kom het bekijken op 10 en 11 juli, Willem Alexanderlaan in Poortugaal van 12 tot 17 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden