Foto:

Frans fleurt twee mantelzorgzussen op

‘Hoeveel kan een mens aan? Die vraag stelde Frans van Zaalen, gemeenteraadslid van de fractie FRANS, aan Joyce Radhoe-DodahJoyce is mantelzorger van haar hulpbehoevende en aan alzheimer lijdende moeder en dit doet ze samen met haar zus Silvie Raghoenath. Speciaal voor deze gelegenheid reisde FRANS naar Hoogvliet Rotterdam.

In het midden van Hoogvliet staat een mooi appartementencomplex waar de moeder van Joyce en Silvie woonachtig is. Met een grote glimlach stapt Joyce op het gemeenteraadslid af. Zij had namelijk haar zus Silvie opgegeven, omdat deze altijd klaar staat voor haar en de rest van de familie. Samen lopen ze naar het appartement van haar moeder, waar haar zus vol verbazing de deur open doet.

“Hoi Silvie, dit bosje bloemen is voor jou”. Zichtbaar geëmotioneerd neemt de jongste zus het bosje bloemen aan. Beide zussen hebben afgelopen tijd echt een rot periode meegemaakt. Natuurlijk maakt de hele corona periode alles al lastiger, bijvoorbeeld om de zorgtaken goed uit te voeren, waarbij ze merkte dat hun moeder juist zo’n behoefte heeft aan dagelijks contact. De ziekte van alzheimer zorgt ervoor dat hun moeder goede dagen afwisselt met slechte dagen en langzaamaan steeds verder achteruitgaat. 

Daarnaast is de moeder ook al twee keer kantje boord opgenomen geweest in het ziekenhuis. De zussen namen toen het besluit om mantelzorger te worden voor hun moeder en gelukkig wonen beide zussen in de nabijheid van hun moeder. Als er nu iets aan de hand is zijn ze er snel bij. 

Groot gemis van het gezin blijft toch wel het plotselinge overlijden van hun vader, eerder dit jaar. Als overtreffende factor raakte na de crematie ruim 16 familieleden besmet met het coronavirus, waaronder ook de man van Joyce die daarbij op de intensieve care terechtkwam. Gelukkig had ze haar lieve zus Silvie als rots in de branding waarop zij altijd terug kan vallen.

Ook eens iemand in het zonnetje zetten? Mail dan naar f.v.zaalen@albrandswaard.nl o.v.v. bloemetje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden