<p>Burgemeester Jan van Belzen van de gemeente Barendrecht, kinderburgemeester Reese Kuyt, de heer Verhoef van het gemeentearchief Rotterdam, Biggo (historisch figuur in de geschiedenis van Rhoon), burgemeester Jolanda de Witte.</p>

Burgemeester Jan van Belzen van de gemeente Barendrecht, kinderburgemeester Reese Kuyt, de heer Verhoef van het gemeentearchief Rotterdam, Biggo (historisch figuur in de geschiedenis van Rhoon), burgemeester Jolanda de Witte.

(Foto: )

Kinderburgemeester krijgt Rolfboekje

ALBRANDSWAARD - Burgemeester Jolanda de Witte en kinderburgemeester Reese Kuyt hebben het derde Rolf-boekje ‘Rolf en de Rovers aan de Wael’ in ontvangst genomen. Het zwervertje Rolf neemt lezers, net als in de eerste twee delen, mee naar de geschiedenis van West-IJsselmonde. Schrijver Ruud de Jong en illustrator Hans Brouwer willen een serie van in totaal vijf Rolf-boeken maken. Stichting Rolf geeft de boekjes uit.

Rolf laat de lezers zien wat er gebeurt en hoe het leven er uitzag rond 1200. Burgemeester Jolanda de Witte is blij met het nieuwe deel van Rolf. “Het is belangrijk dat we ons cultureel erfgoed kennen. Dat laat zien wie we zijn en waar we vandaan komen. Zwervertje Rolf neemt ons op een creatieve manier bij de hand.” Kinderburgemeester Reese kan niet wachten om deel 3 van Rolf te lezen. “Rolf beleeft altijd spannende avonturen. Tegelijkertijd leer ik iets van de geschiedenis. Dat vind ik interessant.” 

Auteur Ruud de Jong is de geestelijk vader van Stichting Rolf. Deze stichting wil inwoners van West-IJsselmonde, van Ridderkerk tot en met Hoogvliet, en vooral de jeugd, op eigentijdse manieren kennis laten maken met het culturele erfgoed en de geschiedenis van West-IJsselmonde. De eerste twee delen zijn in november 2019 verschenen: Rolf en de schoften uit Scoonderloo (1196) en Rolf en de geest van Over Maze (1197).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden