<p>De Poortugaalse Eythora Thorsdottir heeft bij Animo geturnd en doet mee aan de Olympische Spelen.</p>

De Poortugaalse Eythora Thorsdottir heeft bij Animo geturnd en doet mee aan de Olympische Spelen.

(Foto: Dutch Gymnastics)

Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!

De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.

Poortugaal - Deze beroemde turnster van 22 jaar met IJslandse roots had een hobbelige voorbereiding. Het werd nagelbijten was of ze op tijd fit zou zijn om de kwalificatie te kunnen turnen… Gelukkig waren haar enkels enigszins hersteld en werd de felbegeerde plek bij het vierkoppige team aan haar toegekend. Met haar turncollega’s Sanne en Lieke Wevers en Vera van Pol zal zij afreizen naar Tokio. 

Tweede keer

Voor Eythora zullen dit haar tweede Olympische Spelen worden. In Rio de Janeiro wist ze een record brekende 9e plek in de meerkamp finale te halen en een historische 7e plaats met het team. Nu gaan de Nederlanders op herhaling. Op 24 juli beginnen de turnwedstrijden met de heren Bart Deurloo en Epke Zonderland. Eythora zal de turnarena van het Ariake Gymnastics Centre in Tokio betreden op zondag 25 juli voor het eerste kwalificatie moment. Via deze eerste kwalificatie is het mogelijk je te plaatsen voor de teamfinale, de individuele meerkamp of een van de toestelfinales.

Klein meisje

Waarom Animo specifiek Eythora succes wenst is? Omdat zij als klein meisje bij Animo op turnen zat. Ook al turnt ze al vele jaren met veel plezier en succes bij een topclub, de Poortugaalse vereniging volgt haar altijd op gepaste afstand. 

Animo: “Wij steunen en duimen voor haar en zullen zoveel mogelijk de livestreams volgen en de socials in de gaten houden. Voor een bijzonder event als de Olympische Spelen hoort wel iets meer aandacht voor de mooie kanten van sport en een welverdiende aanmoediging!

We wensen Eythora heel veel geluk en sportieve successen in Japan! We kijken uit naar die elegante oefening op vloer waar je als eerste turnster ooit met je fantastisch mooie stem zingt op je eigen vloermuziek!

Je bent een kanjer en zijn bijzonder trots op jou. Het grote voorbeeld voor vele meisjes uit de regio. Je hebt hard gewerkt voor deze droom, geniet met volle teugen! SUCCES.”

turnen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden