Logo debotlek.nl


Rhoon pakt kampioenschap in 3D

Rhoon is zaterdag kampioen geworden in de afdeling 3D. Pernis dat hard had geknokt voor een puntje om al zeker te zijn van lijfsbehoud werd met 2 - 0 verslagen.

Rhoon - Er was na afloop dus sprake van zowel blijdschap als teleurstelling in beide voetbalkampen. Rhoon uiteraard vanwege de winst en promotie die met vuurwerk, bubbles, kampioenshirts en medailles werd gevierd - en aan de andere kant Pernis dat zich leeg geknokt had om in elk geval één puntje mee naar huis te nemen, hetgeen hen veilig voor degradatie had gemaakt. Pernis kan zich nog veilig spelen door het laatste benodigde punt thuis tegen NBSVV of uit bij Vlotbrug te behalen. Beide ploegen staan onder Pernis op de ranglijst dus dat zou moeten kunnen, ook al spelen ze de laatste weken met een uitgeklede en aangepaste selectie. Tonen ze echter dezelfde strijdlust als tegen Rhoon dat moet dat zeker lukken.

Niels Ketting

Aan sluitpost Niels Ketting, die volgend jaar het doel van Rhoon zal verdedigen, was niet te merken dat er sprake van belangenverstrengeling zou zijn. Met vuur verdedigde hij zijn goal en hield in de eerste helft met een aantal fraaie reddingen de nul. Op commentaar vanuit het publiek "of hij volgend jaar soms geen 2e klasse wilde spelen", reageerde hij niet en bleef zijn uiterste best doen om voor Pernis dat ene broodnodige punt te pakken. Hetgeen dus helaas voor hem niet lukte omdat hij twee keer moest buigen voor fraaie goals van de Rhoonse spitsen Bart Driesse en Maurice Heijboer. De eerste zag, al dan niet terecht, eerst nog een doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd, maar even later was het wel raak met een prachtig drop-shot van buiten de zestien in de verre hoek over keeper Ketting heen. Geen houden aan. En even later was dat ook bij de verdediging van Pernis zo, toen Maurice Heijboer de diepte werd ingestuurd, hij iedereen er uit liep en beheerst de 2-0 in het doel schoof. Wedstrijd gelopen en langs de lijn werd het zo alsmaar gezelliger en feestelijker.

Ontlading

De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot. Spelers en staf vielen in elkaars armen en de diverse kampioensrituelen werden in gang gezet. Vuurwerk, dat de hele wedstrijd al werd afgestoken, rookbommen, champagne en bierdouches vielen de feestende selectie ten deel. Het officiële gedeelte, de kampioenschaal van de KNVB en de medailles, werd al gauw gevolgd door het delen van de vreugde met de talrijke supporters langs de lijn. De gekregen bloemen gingen het publiek in en de spelers ook. De biertap draaide overuren om de eerste dorst te lessen en het speciale "huldigingsplein" met tap en tent stond vol met spelers van zowel Rhoon, Pernis als de wederzijdse supporters. Een geweldige feestelijke stemming en tegelijk opluchting dat het kampioenschap zoals gepland was binnen gehaald.

'Platte kar'

Onderwijl, na het wegebben van de eerste chaotische feesttaferelen, werd de 'platte kar' in gereedheid gebracht voor een rondrit door de gemeente. Voorafgegaan door politie en begeleiders van de buurtpreventie Albrandswaard ging het team en staf inclusief voorzitter, versnaperingen en de pupil van de week op weg voor de traditionele feestrit door de kernen.

Om na terugkomst nog vele uurtjes door te feesten onder de muzikale klanken van de disco en een aantal, door sponsoren geschonken, gratis vaten bier. Het bleef nog lang onrustig aan de Omloopseweg maar zowel spelers, sponsoren, staf als supporters hebben een geweldige middag beleefd op onze club….. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

Video feestbeelden

Bekijk hier een videoverslag van van Hans Kei uit Poortugaal (met o.a. afgekeurde goal van Bart Driesse en rondrit platte kar): Video Rhoon Kampioen

Bekijk hier de videoreportage van RTV Albrandswaard: Video RTV Albrandswaard

Fotogalerijen

Bekijk hier de foto's van: Kevin Schenk

Bekijk hier de foto's van: Sjors Ribero Edison

Facebookpagina Rhoon

Reageer als eerste
Meer berichten