Logo debotlek.nl


Enkele Zalmplaters hebben een 'formulierenbrigade' gevormd om medebewoners te helpen.
Enkele Zalmplaters hebben een 'formulierenbrigade' gevormd om medebewoners te helpen.

Eigen formulierenbrigade voor Hoogvliet-Zuid

In Zalmplaat begint op dinsdag 9 mei, van 9.00 tot 12.00 uur een administratief inloopspreekuur. Bewoners kunnen hulp krijgen bij onder meer het in orde maken van eigen thuisadministratie, uitleg krijgen van moeilijke brieven, invullen van formulieren, schuldhulp etc.

Hoogvliet - Wilma van der Wende, coördinator van Stichting Thuiskamer, signaleerde al geruime tijd dat vele bewoners van Hoogvliet Zuid, met name vooral ouderen, het moeilijk vonden om naar Villa Vonk, de Buurtstudio of de Zevensprong te gaan voor ondersteuning bij de thuisadministratie. Zo is een samenwerking ontstaan tussen Stichting Thuiskamer en Dock/Eigen Koers Hoogvliet om ook in Zalmplaat een administratie spreekuur te starten.


Een vijftal bewoners uit Zalmplaat reageerde enthousiast op de oproep en heeft een 'formulierenbrigade' gevormd die klaar staat om medebewoners te helpen. Elke eerste dinsdag van de maand is ook een advocaat aanwezig, voor gratis juridisch advies.

Het administratieve spreekuur wordt gehouden bij Stichting de Thuiskamer aan de Gebbeweg nr. 14 in Zalmplaat, Hoogvliet ( zij-ingang).

Voor vragen over de Thuiskamer administratiespreekuur kunt u terecht bij Wilma van der Wende tel: 06-28645315, email: dethuiskamer@gmail.com of Deanna Gozzi, tel: 06-41691949, email dgozzi@dock.nl .

Reageer als eerste
Meer berichten