Logo debotlek.nl


Dana Winner: 'Geniet van de intimiteit in het theater'

De populaire Belgische zangeres Dana Winner treedt zaterdag 6 mei op in theater de Stoep. Het theaterconcert Uit Bewondering is een boeiende mix van vroegere successen, nieuwe hits, onbekend eigen werk en een aantal covers. Tussen de liedjes door spreekt ze haar waardering uit over bijzondere mensen en zaken in haar leven en muzikale carrière. "Ik voel dat ik een aantal dingen te vertellen heb."

Spijkenisse - "Tussen de liedjes door wil ik iets meer doen dan alleen maar het volgende nummer aankondigen", vertelt Dana, in het dagelijks leven Chantal Vanlee. "Kijk, ik blijf natuurlijk op de eerste plaats een zangeres. Daarom zijn de liedjes die ik in Uit bewondering zing het allerbelangrijkste."

Dana Winner staat alweer 25 jaar op de planken. "Ik zou het moeten narekenen, maar ik denk dat ik - in eigen land alleen al - ongeveer vijfenveertig singles en zo'n twintig albums op mijn palmares heb staan. En het doet natuurlijk ontzettend veel plezier dat na al die tijd mijn recentste album PUUR zeer goed ontvangen werd door het publiek en de pers en dat het intussen bekroond werd met platina."

Platina

Haar zangcarrière begon bij een plaatselijk kinderkoor en in de kroeg van het dorp. "Daar werd ik op een bierbak gezet en moest zingen. In 1988 hebben de meiden van het volleybalteam waar ik toen bij speelde, me voor de grap ingeschreven voor een zangwedstrijd van de nationale radio. Ik won die en 2 jaar later had ik mijn eerste Top tien-hitje."

Ontroering

2016 mag best het jaar van Dana Winner worden genoemd: "Ik heb meegedaan aan een tv-programma dat jullie kennen als De Beste Zangers van Nederland en dat was zo'n succes dat in eigen land jong en oud me weer in de armen gesloten heeft", vertelt Dana. "Voor het eerst in mijn carrière hebben liedjes van mij het tot de eerste plaats van de download-hitlijst geschopt. Mijn album PUUR was op de dag van release al goed voor goud en afgelopen zomer won ik, nadat ik die onderscheiding in de jaren 90 al vijf keer ontvangen had, de award voor 'Beste Zangeres'. De grootste beloning zijn de complimenten van de fans. "Die laten me weten dat ze kippenvel of tranen van ontroering krijgen wanneer ik zing."

Intimiteit

Dana, die bekend werd met nummers als De oude man en de zee, Westenwind, Woordenloos en Zeven regenbogen, geniet van theateroptredens zoals in de Stoep. "Ik houd enorm van de sfeer en de intimiteit van het theater. De band met het publiek is daar zo intens en dat geeft me een geweldige kick."

Uit bewondering van Dana Winner is op zaterdag 6 mei om 20.15 uur te zien in Theater de Stoep. Kaarten à 28,50 euro via www.theaterdestoep.nl of de theaterkassa, 0181-652222.

Reageer als eerste
Meer berichten