Logo debotlek.nl


Vier de bevrijding op 5 mei!

Bevrijdingsdag wordt in Rotterdam gevierd met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Op 5 mei is er in Het Park (aan de voet van de Euromast) van 12:30 tot 23:00 uur een divers gratis toegankelijk programma van muziek, debat en workshops voor alle leeftijden. Op het Erasmuspodium staan naast Ambassadeurs van de Vrijheid De Jeugd van Tegenwoordig onder andere Lucas Hamming, Voice of Holland winnares Maan, DJ Paul Elstak, Ephemerals en Vato Gonzalez & MC Tjen.

Regio - Op het SENA talent stage spelen traditiegetrouw lokale talenten, zoals onder meer Jo Goes Hunting, The Cosmic Carnival, GOLD en The Jerry Hormone Ego Trip. Naast muziek is er een inhoudelijk programma met een debat van Stichting Lokaal, Veteranen Speeddaten, een kinderprogramma voor de jongste bezoekers met de Verhalenbazaar en knutsel workshops, en een Original Market met snuisterijen met een verhaal en een uitgebreid food court.

Erasmuspodium

Het festival opent met toptalent Maan die in 2016 de Voice of Holland op haar naam schreef. Vervolgens zal burgemeester Ahmed Aboutaleb het hoofdpodium betreden om het festival officieel te openen.

Na het startschot van de burgervader is het de beurt aan de formatie Ephemerals, die het publiek op een swingende mix van soul, jazz, rock en hiphop zal trakteren. De Nederlandse folkband en Edison/3FM Award winnaar Mister and Mississippi neemt vervolgens de fakkel over.

Zoals gebruikelijk kan het publiek ook dit jaar weer rekenen op een grote diversiteit aan muziekgenres en artiesten. Zo is er de Zuid-Afrikaans-Nederlandse feestformatie bFAKE; die bestaat uit DJ DNA (ex Urban Dance Squad) en de Zuid-Afrikaanse halfbroers Pinki en Da Bruin, maar ook het supertalent Lucas Hamming, die in 2016 de eindronde van de beste Singer-Songwriter haalde, zal het podium betreden.

Throes + The Shine is eveneens een formatie die zich door een breed scala aan invloeden en genres laat inspireren. Deze formatie bestaat in feite uit twee bands, die rock 'n roll (Throes uit Porto) met Kuduro (The Shine uit Luanda, Angola) mixen.

Jeugd van Tegenwoordig

De mannen van de Jeugd van Tegenwoordig worden dit jaar als Ambassadeurs van de Vrijheid met de helikopter naar het festivalterrein gevlogen en zullen een knallend optreden op het Erasmuspodium verzorgen.
House-liefhebbers komen tijdens het laatste gedeelte van het programma aan hun trekken, wanneer achtereenvolgens DJ Paul Elstak en Vato Gonzalez & MC Tjen optreden.

Talent Stage

Op het SENA Talent Stage programmeert de Popunie talentvolle artiesten die net voor of na het punt van doorbreken staan. Zo wordt het podium geopend door Daimy Lotus, die vorig jaar de titel 3FM serious talent met haar single Cannonball in de wacht sleepte.

Na deze veelbelovende openingsact is het de beurt aan de muzikale duizendpoot Jo Goes Hunting, die staat voor superspannende popmuziek door een retrofuturistische lens. Ook de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam zijn dit jaar vertegenwoordigt op het Sena Talent Stage. Zangeres Jaskelis, die de prijs in categorie Urban op haar naam schreef, rockformatie The Order of The Emperor (winnaar categorie bands) zullen beide een optreden verzorgen. De liefhebbers van pittige surfrock kunnen hun hart ophalen bij Iguana Death Cult en de band GOLD staat klaar om het publiek te trakteren op een genre dat de muziekredactie van de New York Times omschreef met de term 'serenely intense near-metal'.

Local hero Jerry Hormone Ego Trip neemt de afdeling nederbeat voor zijn rekening, terwijl de dames en heren van The Cosmic Carnival hun door velen geroemde samensmelting van muzikale invloeden – zoals americana, soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop – ten gehore zullen brengen. De rapformatie Rotterdam Airlines: Sevn Alias, Jairzinho en Kevin en de Rotterdamse house-goeroe's Nino & Frankie zijn de laatste twee acts van het Sena Talent Stage en staan garant voor een feestelijk, dansbaar en spetterend slotakkoord.

Plein van de Vrijheid

Op het Plein van de Vrijheid kunnen bezoekers in gesprek met oorlogsveteranen bij Veteranen Speeddaten of deelnemen aan een van de debatten georganiseerd door Stichting Lokaal. Daarnaast is een kinderprogramma waar de Verhalenbazaar kinderen de magie van het vertelde verhaal laat ervaren en de jongste bezoekers met SCRAP naar hartenlust kunnen knutselen met afvalmaterialen.

Kunstbende

De finalisten van de wedstrijd Kunstbende Zuid-Holland staan ook dit jaar weer klaar om een zinnenprikkelende voorstelling te vertonen en bijzondere snuisterijen en producten met een verhaal vind je op de Original Market. Dansen doe je bij de Silent Disco en op het Vrijheidspodium treedt de winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam (categorie Singer/Songwriter) Wouter Mol op. Radio Freedom is een nieuw onderdeel op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland dat de innige band tussen vrijheid en muziek in kaart brengt en verkent.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over het festival is te volgen op www.bevrijdingsfestivalzh.nl of via www.facebook.com/bevrijdingsfestivalzh, www.twitter.com/bfzh, www.instagram.com/bevrijdingsfestivalzh.

Reageer als eerste
Meer berichten