Logo debotlek.nl


Drie dagen Bert Visscher in de Stoep

De nieuwe brochure van het theater 'De Stoep' staat weer boordevol artiesten, die ter 'Lering ende Vermaeck' naar Spijkenisse komen. Opvallend in het komend jaar is, dat grote producties diverse dagen achter elkaar te zien zijn. Zo staat Bert Visscher bijvoorbeeld drie dagen in de Stoep.

Regio - Al een paar jaar opent 'Het Groot Niet Te Vermijden', nu zonder voorman Louis Kockelman, het seizoen met een drietal voorstellingen. Direct daarna is er een echte première in het theater. De landelijke première van: 'Hans en Grietje, de musical' vindt plaats in Spijkenisse. "Iets waar we naar streven, is dan ook om meer landelijke premières naar ons theater te halen," zegt de theaterdirecteur direct. "En ja; we willen heel graag: 'Theater van het jaar' worden!"

Terugblikkend op het vorige seizoen, zegt theaterdirecteur Rob van Wijk bij de presentatie van het nieuwe seizoen. "We hadden ongeveer 70.000 gasten over de vloer, dat is een groei van ongeveer 7.000 gasten. Vooral doordat de voorstellingen beter bezocht werden. Net als vorig jaar hebben we in de grote en kleine zaal zo'n 200 voorstellingen geprogrammeerd."

70.000 

Daar gaan we: het aanbod in het komende seizoen is weer heel breed. Cabaret: In de grote zaal komen heel bekende namen, terwijl in de kleine zaal veel ruimte is, voor aanstomend talent. Rob van Wijk: "Wat is er nu mooier om komend in seizoen in de kleine zaal een jonge cabaretier te zien, die iedereen in 2030 laat genieten van de oudejaarsconference of een andere cabaretier die als doel heeft om premier van Nederland te worden?"

Brochure

Muziektheater: Van grote opera's tot musicals van formaat ze passen allemaal op het toneel. Wat dacht u van die Zauberflöte of My fair Lady? Toneel: Bekende acteurs van naam komen met aangrijpende toneelstukken. Maar ook het, hier nog onbekende, toneelstuk 'Terreur', dat in Duitsland voor veel opschudding en discussie zorgde. Komedie: Een avondje lachen met Jon van Eerd in 'Harrie en Eva', dat is zeker een volle zaal. Muziek: van Pink Floyd tot Frans Bauer; ze hebben allemaal een plekje in de grote en dikke brochure gevonden. Ballet en dans: diverse gezelschappen brengen modern en klassiek ballet op de planken. Jeugdtheater: De Stoep heeft weer een uitstekend programma; het aantal jeugdvoorstellingen is enorm, daarom heeft de directie een keuze gemaakt uit het aanbod van vernieuwend en bekend toneel in het programma opgenomen.

Reserveren?

Reserveren voor het komend seizoen via: www.theaterdestoep.nl of 0181-652222.

(Door Martin Marcus)

Reageer als eerste
Meer berichten