Logo debotlek.nl


Expo in Boekenberg over 100 jaar Fiep Westendorp

Ter ere van 100 jaar Fiep Westendorp is de reizende tentoonstelling met haar prachtige tekeningen van maandag 15 mei t/m vrijdag 2 juni te zien in Bibliotheek de Boekenberg. Er is van alles te doen voor kinderen! Fiep Westendorp maakte de bekende illustraties bij de verhalen van Jip en Janneke, Floddertje, Pim & Pom en Pluk van de Petteflet.

Spijkenisse - Film Pim & Pom: De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten ze samen op straat overleven. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden? Woensdag 17 mei, 14:00-15:15 uur, 3 euro.

Voorleeshalfuurtje: Bibliotheek de Boekenberg heeft de leukste boeken met illustraties van Fiep Westendorp verzameld voor het wekelijkse voorleeshalfuurtje. Van Jip en Janneke, Floddertje, Pim & Pom tot aan Pluk van de Petteflet! De voorlezer maakt er een gezellige middag van voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun (groot)ouders. Aanmelden is niet nodig, schuif gezellig aan! Woensdag 17 en 24 mei | 14.00-14.30 uur | Gratis

Documentaire: Generaties zijn met het werk van Fiep Westendorp opgegroeid.Toch is er weining over haar bekend. Fiep Westendorp was gelukkig achter haar tekentafel, had een hekel aan interviews; ze tekende en dat moest genoeg zijn. Toch heeft ze kort voor haar dood in een uniek interview verteld over haar leven en werk. Dit interview vormt de kern van deze documentaire. Donderdag 18 mei | 19:30-20:30 uur | Gratis, wel aanmelden

Voorstelling Pim & Pom: Het feestelijke Fiepboek (3+): Het is een bijzondere dag, 99 ballonnen en 1 taart. Een heleboel kaarsjes, speciaal voor haar bewaard... Pim & Pom vieren de verjaardag van Fiep Westendorp met een feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! Vol met muziek en vrolijke liedjes door theatergroep De Toren van Geluid. En de kinderen doen natuurlijk ook gezellig mee! . Zaterdag 20 mei | 14.00-14.40 uur | € 3,- per kind of volwassene. www.deboekenberg.nl.

Pim & Pom straatkatten videoclip maken: (4-7 jaar) - Kinderen spelen de hoofdrol in een videoclip met Pim & Pom. Als de clip klaar is, wordt hij vertoond. Woensdag 24 mei | 13:30-15:00 uur of 15:30-17:00 uur | 3 euro.

Reageer als eerste
Meer berichten