Logo debotlek.nl


Foto: John de Pater
Foto: John de Pater

'99,9 % dat Feyenoord schaal pakt'

De klap van het niet binnenhalen van de landstitel, de eerste sinds 1999, kwam hard aan bij Feyenoord. In het Van Donge & De Roo stadion, De Kuip, op het Stadhuisplein en elders in de stad. Alsof het kampioenschap al verspeeld was. Maar dat is niet zo, zondag poging twee in eigen stadion tegen Heracles Almelo.Titelconcurrent Ajax gaat op bezoek bij Willem II.

Regio – De trainers van de regionale amateurclubs zijn het er over eens: Feyenoord wint! "Ik heb er het volste vertrouwen in," zegt OVV-trainer Rob Vuik. "De druk zal enorm zijn, nog groter dan afgelopen zondag, maar Feyenoord speelt nu in de Kuip. Met het publiek erachter."

Edwin de Koning (Hellevoetsluis) heeft ook geen twijfels. "Feyenoord heeft dit seizoen niet één keer tweemaal op rij verloren. Twee misstappen op rij, ik zie het niet gebeuren. Die jongens beseffen dat ze niet veel kansen krijgen om kampioen te worden. In de eigen Kuip, op het eigen gras. En Heracles Almelo speelt ook met druk, zij hebben een puntje nodig om de play-offs te bereiken. Het komt goed, moet er niet aan denken dat het misgaat."

'Volle Kuip'

Henri van Zeist is trainer van de zondagploeg van WCR en hij is Spartaan en hoopt dat zijn club eredivisionist blijft. "Maar ik denk wel dat Feyenoord kampioen wordt. Als het publiek er vanaf het begin volle bak achter staat, moet het goed komen. Het is voor Heracles Almelo ook beangstigend hè, een volle Kuip."

Pijnlijk

Het nu nog mislopen van de titel zou een drama zijn. "Als het fout gaat heb je het daar nog jaren over. Dat dreunt heel lang door," zegt Ronald van der Zalm, trainer van de zaterdagtak van WCR. "Tegen Excelsior werden wij pijnlijk verrast. Maar kom op, zondag gewoon thuis. Ik ben er voor 99,9 procent zeker van dat Feyenoord die schaal pakt."

Onverslaanbaar

"Met bloed, zweet en tranen, maar in de Kuip is Feyenoord onverslaanbaar. Eén keer kan, twee keer niet", zegt Klaus Lingen van Rijnmond Hoogvliet Sport. "De ploeg is volwassen genoeg om de klus te klaren. Dat hebben ze al een paar keer laten zien na een nederlaag. De druk is enorm, maar Feyenoord geeft het niet weg."

WCR

Excelsior – Feyenoord eindigde afgelopen zondag in een 3-0 overwinning voor de Kralingers. Niemand wilde de mogelijke kampioenswedstrijd missen. Ook de spelers van amateurclub CKC niet. Sterker nog, die club moest de wedstrijd tegen WCR afblazen vanwege te weinig spelers. "Ze konden niet genoeg mensen op de been brengen," baalt Henri van Zeist van WCR. "Ongelofelijk balen."

(Door Cris Rolandus)

Reageer als eerste
Meer berichten