Logo debotlek.nl


Jordex Shipping uit Rhoon Vitaalste Bedrijf Zuid-Holland

Expediteur Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon is dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs vandaag aan directeur Ruud Maaskant. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Rhoon - Jordex liet de andere genomineerden, Intermax Cloudsourcing en DB Telecom, achter zich. Het bedrijf in Rhoon regelt het vervoer en de op- en overslag van allerlei uiteenlopende handelswaren.

Vitaliteit is een van de pijlers waar het bedrijf op rust, stelt directeur Maaskant. Tot in detail is er aan alle facetten gedacht: van huisvesting en kantoorindeling tot een moderne airconditioning en het realiseren van een 'huiselijke' vertrouwde werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades en het bedrijf heeft inpandig een volledig uitgeruste sportschool.
 

Rekensom

"Het is een simpele rekensom", stelt directeur Ruud Maaskant. "Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten."
 

Chocopasta

Maaskant merkt het ook aan zijn werknemers. "We hebben laatst een gezonde voedselworkshop georganiseerd", legt hij uit. "Wat zijn de alternatieven voor een boterham met pasta of vette oude kaas? Veel collega's zeiden dat ze nog nooit zo lekker hadden gegeten." Het resultaat is ook concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.
De Zuid-Hollandse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.
 

Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Reageer als eerste
Meer berichten