Logo debotlek.nl


 Kopers Stephanie Heezen en Danny Maaskant metselden samen met wethouder Goedknegt de symbolische eerste steen in hun nieuwe woning. Foto: BPD
Kopers Stephanie Heezen en Danny Maaskant metselden samen met wethouder Goedknegt de symbolische eerste steen in hun nieuwe woning. Foto: BPD

Buren Essendael ontmoeten elkaar

Op een zonovergoten bouwplaats is in Essendael op woensdag 10 mei de officiële handeling verricht voor 33 woningen in de wijk. Wethouder Goedknegt van de gemeente Albrandswaard metselde samen met kopers de symbolische eerste steen. Ook kregen de toekomstige bewoners de kans hun nieuwe buren te ontmoeten.

Albrandswaard - Na een kort welkomstwoord door Peter Immers, Directeur van de GEM Essendael, brak het moment aan voor de officiële handeling. Kopers Stephanie Heezen en Danny Maaskant metselden samen met wethouder Goedknegt de symbolische eerste steen in hun nieuwe woning. De symbolische handeling kreeg een gezellig vervolg op het terras bij Abel. Na een aantal speeches van onder andere aannemer Frans Vink en de wethouder, kregen de kopers de mogelijkheid uitgebreid met elkaar kennis te maken en te proosten op een voorspoedige bouw.
Vorig jaar april startte de verkoop fase 3 in Essendael met 33 woningen variërend uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Die zijn in een paar maanden verkocht; aannemer Frans Vink en zonen B.V. is in december met bouwen begonnen.
Essendael ligt op 5 minuten fietsen van het Rhoonse centrum. Nieuw is de wijk al lang niet meer. De eerste mensen kwamen hier een jaar of 9 geleden wonen. Overal zie je spelende kinderen.

Spelende kinderen

Dat kan makkelijk, want er zijn genoeg speelplaatsen en sommige straten zijn zelfs autovrij. Het speelpark "Essenpark" die centraal in de wijk ligt is in september 2015 ook geopend. Essendael sluit prachtig aan bij het authentieke en landelijke karakter van Rhoon. De architectuur doet denken aan de panden even verderop in het dorp en de natuur heeft ook hier haar weg gevonden. Niet alleen in het park, maar ook in de straten en in de hofjes kleurt het groen en overal is water.

BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven. Sinds de oprichting in 1946 heeft BPD de bouw van 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Reageer als eerste
Meer berichten