Logo debotlek.nl


18000 euro bijeen gedart

Voor de negende keer werd in het Partycentrum Flamingo in Hoogvliet een 24-uurs darttoernooi gehouden. Maar liefst 60 deelnemers, opgedeeld in teams, gooiden in het afgelopen weekend 24 uur lang hun pijltjes.

Hoogvliet - "Echt 24 uur lang gooien lukt natuurlijk niemand," zegt organisator Jan Eck. "De darters waren vooraf in teams ingedeeld. Daarmee werden er allerlei verschillende dart spelletjes gespeeld. Als een ronde was afgelopen, kreeg iedereen een paar minuten pauze. Daarin kon de innerlijke mens verzorgd worden. Er was volop eten, drinken en vele versnaperingen aanwezig. Dat is de enige manier om het wel 24 uur lang vol te houden", vertelt de Spijkenisser. 

Sponsoren

"Vooraf moesten alle deelnemers er wel voor zorgen, dat zij de goede doelen ook financieel konden steunen", vertelt van Eck. "Dat lukte prima!" Met behulp van sponsors kon een fors bedrag aan twee goede doelen worden overgemaakt; stichting Roparun krijgt 12.500 euro en Villa Joep 5.250 euro.

Wrang ongeval

Tijdens het darten vond er op de A29 een ernstig verkeersongeval plaats. Daarbij kwam een vrachtwagenchauffeur, de beste vriend van één van de darters, om het leven. Dat beïnvloedde de sfeer onmiddellijk. Spontaan werd besloten, om iets voor de vrouw van het slachtoffer te doen. Het werd al snel bekend, dat ze 12 weken in verwachting is. In het partycentrum was ook Joep, de enorme mascotte van Villa Joep, aanwezig. Hij zat rustig in een hoekje en hield toezicht op het hele gebeuren. Al snel werd besloten om een poging te doen om deze mascotte te kopen, zodat Joep voortaan rustig op de kinderkamer kan staan. Er werd 500 euro bij elkaar gelapt. Dus gaat mascotte Joep snel naar de weduwe van de, zo tragisch om het leven gekomen, vrachtwagenchauffeur.

(Door Martin Marcus)

Reageer als eerste
Meer berichten