Logo debotlek.nl


Tour de Rotterdam: fiets mee tegen MS

Op 24 juni klimmen weer duizenden Nederlanders op de fiets. De zevende editie van de Erasmus MC Tour de Rotterdam voert hen door de mooiste stukjes Holland en Brabant. De opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar Multiple Sclerose (MS) van prof. dr. Rogier Hintzen.

Regio - Fietsliefhebbers hebben de keuze uit diverse ritten: de pelotonstocht voor amateur-wielrenners, de vrije toertochten en de recreatietochten. Waar de vrije en de recreatietochten het Groene Hart opzoeken, kiest de pelotonstocht haar route zuidelijk van Rotterdam. Via Barendrecht en de Heinenoordtunnel doorkruist de pelotonstocht de rustieke polders van de Hoeksche Waard. Doel is St. Willebrord, wielerdorp van Nederland, waar coryfee en Tour-ambassadeur Rini Wagtmans ons ontvangt voor de lunchpauze. De pelotonstocht is geen wedstrijd maar een gezamenlijke etappe met een snelheid van 28 km/u. Road captains op de motor zorgen voor verkeersvrije wegen, verder is er begeleiding van een reparatieteam, een medische ploeg en zelfs een bezemwagen.

MS

MS is een ontstekingsziekte van de hersenen en het ruggenmerg. Het is één van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit bij jongvolwassenen in Nederland. Ongeveer 20.000 mensen in ons land lijden aan deze onvoorspelbare – en soms onderschatte - ziekte. In het Erasmus MC wordt onderzoek verricht om de ziekte beter te kunnen doorgronden en behandelen. Deelnemers aan de Tour de Rotterdam dragen bij aan het onderzoek.

De Tour vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017. De routes, de catering, het goede doel en foto's zijn vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl. Contactpersoon is Cindy Klinge, bereikbaar via c.klinge@erasmusmc.nl of 010-703 01 99.

Reageer als eerste
Meer berichten