Logo debotlek.nl


RWA was soeverein dit seizoen en werd zowel in de zaal als op het veld kampioen. VIKO werd afgelopen weekeinde thuis met 18-13 verslagen. Foto: John de Pater
RWA was soeverein dit seizoen en werd zowel in de zaal als op het veld kampioen. VIKO werd afgelopen weekeinde thuis met 18-13 verslagen. Foto: John de Pater

Kampioen RWA naar eerste klasse

Aan het begin van het seizoen was André Verbaas, coach van de korfballers van RWA, heel duidelijk. 'We willen minimaal eenmaal kampioen worden, maar het liefst twee keer.' Zo'n negen maanden is RWA kampioen op het veld en in de zaal en speelt na de zomer weer in de eerste klasse.

RHOON – Enkele maanden geleden legde RWA al beslag op de titel in de zaal, afgelopen weekend was het weer feest. De hoofdmacht van de club uit Rhoon had tegen VIKO aan een punt voldoende om kampioen te worden, maar won uiteindelijk overtuigend met 18-13. "Er was geen enkele twijfel. Geen sprake van spanning, zeker niet toen we al snel 3-0 voor stonden. We hebben het als een kampioen afgemaakt," zegt Verbaas tevreden. Runner-up ODO volgt op zes punten van de kampioen en zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar. Voor de eer. De laatste wedstrijd van het seizoen. "Een feestduel. Bij ons thuis."

Succes

RWA had een succes nodig dit jaar na het moeizame achterliggende jaar. De club nam afscheid van de eerste klasse, voor even. "Niet verwacht dit. Natuurlijk gingen we voor die titels, maar je moet het altijd maar even doen. Zo makkelijk is dat niet. Zeker op het veld hadden wij veel concurrentie. Alles moet meezitten, je moet veel van elkaar accepteren. Dat hebben wij gedaan. Met dit als resultaat. Het is een schitterend jaar geworden, in de zaal en op het veld, met 25 overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag. Dat zijn aardige cijfers."

Eersteklasser

RWA wil eersteklasser blijven. Verbaas: "Wij willen niet meer naar beneden kijken. We gaan voor een plek in de middenmoot en wie weet wat er meer in zit. Deze groep heeft meer ervaring, is slimmer, iets minder lief. Bovendien blijft de groep bij elkaar en vanuit de jeugd stromen wat spelers door."

Het visitekaartje van de club pakte twee titels, het tweede werd kampioen in de zaal. "Daar wordt minder naar gekeken, maar dat is ook heel knap. Drie kampioenschappen met de selectie. Ongeslagen kampioen met één in de zaal en slechts drie verliespunten op het veld. Jammer van die ene nederlaag," lacht Verbaas.

ODO

RWA sluit de veldcompetitie komende zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen ODO, de nummer twee van de tweede klasse. De ploeg uit Rhoon is overtuigend kampioen geworden. In de zaal pakte RWA de titel met nog meer overmacht, met veertien zeges uit veertien wedstrijden.

Reageer als eerste
Meer berichten