Logo debotlek.nl


John Buijsman loopt scholentriathlon

"Als je 5 keer per week De Marathon doet, wil je ook wel eens wat anders". Dat moet John Buijsman gedacht hebben toen hij besloot naar Hoogvliet te komen om te finishen op het fraaie parcours van de Scholentriathlon. Na zijn finish wordt John (aka Gerard in De Marathon) direct geïnterviewd door landelijk bekend triathlonspeaker Ruud de Haan en zal hij handtekeningen uitdelen en voor selfies poseren.

Regio - Op vrijdag 9 juni doen zo'n 1000 kinderen mee aan de 3e Scholentriathlon, georganiseerd door Triathlon Vereniging Spijkenisse (TVS'90). De Scholentriathlon Hoogvliet-Spijkenisse is daarmee de grootste scholentriathlon van Nederland.
Leerlingen van 6 middelbare scholen en 5 basisscholen uit Hoogvliet, Spijkenisse en Pernis zijn al weken aan het trainen. In nauwe samenwerking tussen de Nederlandse Triathlon Bond en TVS'90 werden clinics gehouden om de kinderen klaar te stomen.

Veteranenhond

Naast het sportieve doel laten de leerlingen zich sponsoren voor een zeer goed doel; de Veteranenhond. Een hulphond voor militair veteranen met PTSS (post traumatic stress syndrom). Houders van een hulphond hebben de kinderen met demonstraties op de scholen laten zien hoe belangrijk die voor hen zijn.
De basisscholieren starten in series vanaf 10.00 uur in Zwembad Hoogvliet, de middelbare scholieren starten vanaf 12.00 uur. Het fietsen gaat over de Aveling en langs de Oude Maas, de looprondes zijn in de omgeving van de Campus en rondom de Metrostation Zalmplaat. De wisselzone en de finish zijn op het Campusplein.

Op het Campusplein is de hele dag van alles te doen; er zijn attracties van de Landmacht en er zijn elk uur optredens van artiesten uit de ArtStudio; Gerson Rafael, Murvien en Jonathan Bale.

JEBROER

Om 16.00 uur is de prijsuitreiking door John Buijsman en Edwin Smid en om 16.30 wordt er afgesloten met een spetterend optreden van JEBROER.

Door het Nieuwe Luxor zijn 5 door John gesigneerde hardloopshirts beschikbaar gesteld. Eén daarvan wordt uitgereikt aan de leerling die het meeste ophaalt voor De Hulphond, de andere 4 gaan naar de hoogste bieders. Bieden kan op facebook.com/scholentriathlon.
De Scholentriathlon wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de Gebiedscommissie Hoogvliet en de Gemeente Rotterdam. Voorts is er veel inbreng van materialen en vrijwilligers vanuit de NTB, de ArtStudio, het Nieuwe Luxor, Zadkine Orde & Veiligheid en Penta College Hoogvliet.

Meer informatie op: www.tvs90.nl/scholentriathlon-2017, www.facebook.com/scholentriathlon.

Reageer als eerste
Meer berichten