Logo debotlek.nl


De vrijwilligers van Hartsdromen zijn afgelopen weekeinde flink verwend.
De vrijwilligers van Hartsdromen zijn afgelopen weekeinde flink verwend.

Vrijwilligers Hartsdromen verwend in regio Rotterdam

De veelal laatste wens helpen vervullen van ernstig zieke mensen waarbij je als vrijwilliger soms geconfronteerd wordt met enorm veel verdriet, onbegrip tot boosheid toe. Als wensvervuller moet je van alles een beetje in je hebben; organisator, Manusje van alles, psycholoog tot verzorgster toe.

REGIO - Bij de Vereniging Hartsdromen 'werken' een kleine 25 vrijwilligers die laatste liefste wensen helpen vervullen. "Gelukkig is niet alles kommer en kwel", zegt oprichtster Denise Maassen van de vereniging uit 's Hertogenbosch - "Ik ben door onze samenwerking met een tweetal goede doelentennistoernooien van de Hartel en de Dalle en de steppers van stichting Sportzeskamp veel in Spijkenisse en Hoogvliet actief."

Plat Rotterdams

De vrijwilligers zijn afgelopen weekeinde in Rotterdam onthaald op een diner in Champs Elysees waar entertainer Roel Pot uit Rhoon hun 'plat Rotterdams' leerde praten en de zingende brandweerman Ferdi de Keizer uit Spijkenisse de vrijwilligers toezong. Ook kregen ze een gratis rondrit aangeboden door 'Drive to Connext' van de Rhoonse ondernemer Hans van Meggelen.

Dochter verloren...

Hans en Nel van Dorp uit Pijnacker beleefden een 'dubbel' weekend: "Wij hebben onze dochter Patricia op jonge leeftijd door een ernstige ziekte verloren. Nu helpen wij mee aan het vervullen van laatste wensen. We doen dat met zowel plezier als met verborgen verdriet. Onze meid heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: 'vervullers van hartsdromen.' Hans en Nel zetten zichmet hart en ziel in voor de stichting 'Doe een Wens'. Hans is met de Nissewaard-Hoogvliet groep de New Yorksteppers' meegweest naar de verenigde Staten waar hij meestepte van het Witte Huis in Washington naar Time Square in New York. Ook alle andere ritten maakte hij mee en samen met zijn vrouw volbracht hij de laatste rit Spijkenisse - Antwerpen - Hoogvliet. "Het is goed geweest."

Genieten

Jaarlijks komen de over het hele land verspreid wonende vrijwilligers van de stichting Droomwens bij elkaar voor een bindingsdag of weekend. Dit Pinksterweekend in het hart van onze Regio; Rotterdam, waar ze overnachten in het super-de-luxe Mainport Hotel en genoten van een rondvaart met de Spido. Voorzitter Rene Surminiski haast zich te zeggen dat de vrijwilligers zelf de kosten hebben betaald minus een aanzienlijke korting op de luxe hotelkamer aan de voet van de Erasmusbrug. Rotterdam-Rijnmond toonde zich op haar best en ontving de vrijwilligers uit Groningen, Limburg en andere windstreken met open armen.

Reageer als eerste
Meer berichten