Logo debotlek.nl


Kunstverzamelaar en dierenarts Leen den Otter (rechts) met vriend en kunstenaar Anton Hoornweg
Kunstverzamelaar en dierenarts Leen den Otter (rechts) met vriend en kunstenaar Anton Hoornweg

Leen den Otter 30 jaar dierenarts: Verzameld werk tentoongesteld

30 Jaar dierenarts! Leen den Otter (61) uit Rhoon viert dit bijzondere jubileum niet alleen samen met familie, vrienden en collega's, maar vooral ook met zijn clientèle en de bewoners van Albrandswaard e.o met een bijzondere tentoonstelling in het Kasteel van Rhoon, een concert en een Rhoonse Dierendag.

door Joop van der Hor

RHOON - Met zo'n achternaam ben je als kind voorbestemd om later iets te gaan doen met dieren. Den Otter is niet bij diergaarde Blijdorp gaan werken of als bioloog, maar als dierenarts in Rhoon. De in Poortugaal geboren dierenarts en kunstverzamelaar studeerde biologie in Amsterdam. Na afronding daarvan vertrok hij naar de universiteit van Gent om daar diergeneeskunde te studeren, welke studie hij later in Utrecht met succes afrondde. In 1987 startte hij een eigen praktijk voor gezelschapsdieren in Rhoon. Leen den Otter is bezig baasje. "Ik combineer mijn werk in de praktijk met verschillende bestuurlijke activiteiten waaronder het voorzitterschap van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Daarnaast ben ik 17 jaar lang bestuurslid geweest van de Stichting Kasteel van Rhoon." Dat hij Rhoon en het kasteel een goed hart toedraagt mag blijken uit de activiteiten die Den Otter in het kader van het 30-jarig jubileum van zijn praktijk organiseert met een Rhooonse Dierendag op 30 september en komende vrijdagavond 16 juni met een 'Vivaldi' concert in de Nederlands Hervormde Kerk van Rhoon met de bekende sopraan Johannette Zomer en het Tulipa Consert. Lees verder op www.klassiekinrhoon.nl.

Leen heeft nog een bijzondere verrassing voor een ieder in petto: Van zaterdag 17 juni tot en met zondag 2 juli is er in het Kasteel van Rhoon een unieke tentoonstelling te bezoeken van prachtige kunstvoorwerpen en rariteiten die hij door de jaren heen heeft verzameld met beelden van de bekende Hoogvlietse beeldende kunstenaar Anton Hoornweg en stillevens van Rien Jansen en werk van de beroemde kunstschilder Olphaert den Otter. Van Jansen heeft het Rotterdams Museum werk aangekocht en van neef Olphaert hangen schilderijen in Boymans Van Beuningen. Ook zijn er tekeningen te zien van Volkskrant en HP/De Tijd illustrator Waldemar Post. De gratis toegankelijke tentoonstelling is in het weekend geopend van 14.00-17.00 uur. Bezoekers krijgen persoonlijk tekst en uitleg van Den Otter en een gratis - door Sieka Romijn geschreven boekje.

Reageer als eerste
Meer berichten