Logo debotlek.nl


Bewoners laten zich voorlichten. Foto: Marianne van der Ham
Bewoners laten zich voorlichten. Foto: Marianne van der Ham

Liever geen nieuwe singel

Hoogvliet - Een aantal bewoners van de Troubadourlaan is tegen de plannen om de grasstrook tussen de Fideliolaan en de Oudelandseweg te vervangen door een singel waarbij de parallelweg komt te vervangen. De bewoners krijgen een breed trottoir dat direct aan het grastalud van de singel grenst. De hoofdweg krijgt dan aan beide kanten parkeerplaatsen.

De singel is nodig omdat er te weinig waterberging is in de wijk Oudeland. Kruipruimtes worden bij regenval nat en achterpaden staan onder water. De gemeente Rotterdam presenteerde maandagavond de plannen in een tent aan de Troubadourlaan. De kastanjebomen, die leiden onder de kastanjebloederziekte worden gekapt. Daarvoor in de plaats komen zowel grote als kleine bomen. De inloopavond was gericht op de wijzigingen in het inrichtingsplan en het ophalen van wensen van bewoners. Daarvoor kregen de bewoners die rond dit gebied wonen de plannen in de bus plus een uitnodiging voor de inloopavond.

Een bewoonster zonder kinderen vindt de plannen prachtig. "Wonen aan het water, dan wordt mijn huis nog meer waard." Maar het merendeel dat langs kwam had moeite met de plannen. "Mijn kinderen van vier en acht jaar spelen hier en zijn nog te jong om verderop naar de speeltuin te gaan," zegt Heleen Riedijk. "Dit is juist ideaal voor onze kinderen. Hier kunnen ze tenminste nog een balletje trappen," vult Bianca Rond aan. "de kinderen kunnen dadelijk niet meer spelen en zijn hier de dupe van." Heleen maakt zich ook druk om het vele water. We hebben hier al last van ratten en dat wordt dadelijk nog erger. Laten ze het eerste stuk vervangen door een singel en gebruik het laatste stuk als speelveld."

Reageer als eerste
Meer berichten