Logo debotlek.nl


Nikhom Westphal op het erepodium wordt gefeliciteerd met het behalen van de gouden medaille.
Nikhom Westphal op het erepodium wordt gefeliciteerd met het behalen van de gouden medaille. (Foto: PR SG SCOM/de Zeehond ‘73 )

NK zwemgoud voor Nikhom Westphal

Van 15-19 juni vonden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen zwemmen lange baan (50 meter bad) plaats voor junioren en jeugd. Namens SG SCOM/de Zeehond '73 nam de Hoogvlietse zwemmer Nikhom Westphal deel aan 10 afstanden, variërend van 50 meter vlinderslag tot 200 meter wisselslag.

Hoogvliet - Hoogvlieter Nikhom wist maar liefst vijf maal het podium te halen met als allermooiste wapenfeit het Nederlands kampioenschap op zijn favoriete 50 meter vlinderslag (jongens 15 jaar). Met een persoonlijk record van 0.26.91 minuut bleef hij in de race van zijn leven van start tot finish de concurrentie ruim voor. Chapeau!

Dat Nikhom zich vlinderslagspecialist mag noemen onderstreepte hij met een zilveren medaille op de 100 meter vlinderslag (1.00.71 minuut) en een bronzen plak op de 200 meter vlinderslag (2.19.79 minuten). Ook op 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag vond Nikhom zijn naam als derde terug in de uitslag van het Nederlands kampioenschap.

Verder behaalde hij fraaie vierde plaatsen op 50 en 200 meter rugslag. 10 starts, 5 medailles en een kampioenschap, een oogst om trots op te zijn voor deze jonge Hoogvlieter die de komende jaren ongetwijfeld nog veel van zich zal laten horen. Wat een mooie prestatie.

Reageer als eerste
Meer berichten