Logo debotlek.nl


Rhoonse Grienden bij schemering.
Rhoonse Grienden bij schemering. (Foto: PR)

Op pad met beverexpert Jaap in de Rhoonse Grienden

Natuurvereniging Eiland IJsselmonde organiseert op 13 juli een avondexcursie in de Rhoonse Grienden. Er bestaat een groot verschil tussen de grienden die op het eiland IJsselmonde aan de Oude Maas zijn gelegen.

Rhoon - De Rhoonse grienden worden nog steeds als een oorspronkelijk griend onderhouden. Op zondag komen er honderden mensen recreëren. Het Carnisse griend is minder bekend en daardoor ook rustiger en wordt bij uitstek door natuurliefhebbers bezocht, slechts een beperkt deel wordt als griend onderhouden. Het Klein Profijt dat er tussenin ligt is een verwilderd griend dat al jaren niet meer geknot wordt.
De Rhoonse grienden laten een modelgriend zien zoals het nooit bestaan heeft. Aanpassingen ten behoeve van de recreant zijn de prachtige hoge knotwilgen langs de hoog aangelegde paden. Je kunt rondwandelen met je zondagse schoenen aan en zonder modder op je broekspijpen te krijgen. Als het later wordt, wordt het rustiger in de grienden. Daarmee neemt de kans toe dat we een bever zien. Met wie kun je dan beter op stap dan met Jaap de beverexpert. Ook al zien we ze niet, Jaap kan ons er alles over vertellen.

Aanmelden

Avondexcursie Rhoonse griend door Jaap Nispeling. Verzamelen 19.00 uur op het parkeerterrein bij het Rhoonse griend. Aanmelden via excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten