Logo debotlek.nl


Arboretum in Hoogvliet. Foto: PR
Arboretum in Hoogvliet. Foto: PR

Vang het contrast tussen industrie en natuur in het Arboretum

'Natuur, kunst en industrie', is het thema van de fotowedstrijd georganiseerd door de Stichting Arboretum Hoogvliet. Hoogvliet is een van de groenste delen van Rotterdam. Daarnaast ligt het ook in het meest geïndustrialiseerde stukje Nederland. Een Arboretum (verzameling van verschillende soorten bomen in een park) in zo’n omgeving ligt niet erg voor de hand. Toch heeft de gemeente Rotterdam het stukje van het park De Heerlijkheid tegenover het partycentrum daarvoor bestemd en het terrein is enkele jaren geleden zelfs meer dan verdubbeld.

Hoogvliet - Na tien jaar is er langzamerhand ook steeds meer te zien in de tuin. De direct omwonenden kennen de tuin inmiddels en steeds vaker zie je er mensen die een moment van rust zoeken op één van de bankjes daar. De industrie is op die plek ook zeer goed zichtbaar, hoorbaar en, afhankelijk van de wind, zelfs te ruiken.

De organisatie van de fotowedstrijd daagt de fotografen uit om die tegenstelling te vangen in een beeld. Voorwaarde is dat de foto(’s) in kleur of zwart-wit vlakbij het Arboretum Hoogvliet in 2017 gemaakt moeten zijn. Bewerken van de foto mag. Iedereen mag deelnemen met maximaal twee foto’s. Het formaat van de afdrukken moet A4 zijn.

De foto’s moeten in de digitale versie worden ingediend op: arboretumhoogvliet@gmail.com. De afgedrukte foto’s moeten worden ingeleverd in een envelop met op de achterzijde van de foto’s een eventuele titel van de foto, naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de fototgraaf. De uiterste inleverdatum is: 10 augustus. Inleveradres van de afgedrukte foto’s: Jan Diepenhorst, Endenhout 37, 3191 BZ Hoogvliet, Telefoonnummer 06-13091180. De foto’s worden uiteindelijk beoordeeld door een deskundige jury, maar ook door het publiek. De ingezonden foto’s worden op de participarade in de stand van het Arboretum getoond en de bezoekers kunnen daar hun stem uitbrengen op hun favoriete foto voor de publieksprijs. De prijsuitreiking vindt plaats op de Participarade op zaterdag 26 augustus om 15.30 uur door de voorzitter van de gebiedscommissie, Edwin Smid. De winnaars van de fotowedstrijd 'Natuur, kunst en Industrie' worden beloond met waardebonnen van Intratuin.

Voor mensen die dit stukje natuur in Hoogvliet niet kennen: Het Arboretum Hoogvliet is een arboretum waarmee men in 2006 is begonnen met het planten van jonge bomen. De mammoetboom is de eerste boom die geplant is. Het is onderdeel van het recreatiepark de Heerlijkheid en bevindt zich in de Westpunt. Ook vind je op een steenworp afstand het recreatie- en natuurgebied het Ruigeplaatbos.

Reageer als eerste
Meer berichten