Logo debotlek.nl


Barry Mellegers, links en Maikel van Keulen gaan weer voor een spetterende Participarade. Foto: Marianne van der Ham
Barry Mellegers, links en Maikel van Keulen gaan weer voor een spetterende Participarade. Foto: Marianne van der Ham

Participarade groter dan vorig jaar

Een groter terrein, het dubbele aantal tenten en participanten, de Participarade groeit en wordt een groot Hoogvliets feest. De organisatoren Barry Mellegers en Maikel van Keulen zijn alweer druk bezig met de organisatie. Op 26 augustus is de Participarade te vinden op het parkeerterrein tegenover Brasserie Me Moeder.

Hoogvliet - Beide heren proberen wederom de editie van vorig jaar te verbeteren. "We hebben veel positieve reacties gehad en dat voelt als een erkenning. Dit jaar hebben we meer ruimte en zetten het podium schuin in het zijstuk zodat er meer ruimte overblijft voor de tenten en dat zijn er tweemaal zo veel als vorig jaar", zegt Barry.

"Na de nieuwjaarsreceptie hadden we meteen al aanmeldingen voor deze Participarade. Vorig jaar was dat pas veel later in het jaar. Waarschijnlijk dachten de mensen zoiets als: 'Zal het wel goed gaan met die gasten?' vult Maikel lachend aan. "Nu men weet wat men aan ons heeft gaat het allemaal veel vlotter. Ook de instellingen meldden zich spontaan aan." Het kost Barry en Maikel in de weken voor de Participarade zo'n vijftig uur in de week, maar dat hebben ze er graag voor over. "Als je ziet dat iedereen zich vermaakt en van alles geniet, dan genieten wij net zo hard mee. Kijk, het was gebruikelijk om door het jaar heen van alles te organiseren in Hoogvliet, meestal maar voor één gebied. Maar al die kleine evenementen en activiteiten is net als los zand. Nu we een podium geven om alles te combineren in een evenement waar veel mensen op af komen dan is dat toch prachtig?", zegt Maikel.

Waar beiden wel drastisch verbeteren is het opruimen na afloop. "Daar hebben we ons vorig jaar in vergist en moesten we uiteindelijk samen alles opvegen. Dat hebben we nu uitbesteed", zegt Barry. Op 26 augustus kan iedereen van 13.00 tot 18.00 uur participeren. "Participeren is namelijk niet saai. Weg met ongezellige kantoorruimtes en ingewikkelde formulieren. Participeren kan ook terwijl je een feestje bouwt. De Participarade is een festival dat mensen verbindt en inspireert", vinden beide heren. 's Avonds is het tijd voor een feestje met optredens van The Kik, de Wannebiezz en een lasershow.

's Middags zijn er optredens van DES, Chandeaux, Blendit, Tom Haver en dansoptredens van Jazzdansstudio Marleen. Voor de kinderen is er een kinderplein met onder andere springkussens en een balletje trappen in de pannakooi. Verder geeft de brandweer workshops en is er een Meet en greet met karakters uit films en tv-programma's zoals Paw Petrol met Chase en Sky, Olaf en een prinses uit Frozen en grappige figuurtjes zoals de Minions.

Reageer als eerste
Meer berichten