Logo debotlek.nl


Vinicius Bongaertz gaat na de zomer een nieuw avontuur aan bij Poortugaal. (Foto: John de Pater)
Vinicius Bongaertz gaat na de zomer een nieuw avontuur aan bij Poortugaal. (Foto: John de Pater) (Foto: John de Pater)

Bongaertz wil lat niet te hoog leggen

In januari stopte Vinicius Bongaertz met voetballen bij Heinenoord. Hij kon zijn sport niet langer combineren met zijn studie bedrijfseconomie. Niet veel later hing Poortugaal aan de telefoon met de vraag of de aanvaller trek had in een avontuur na de zomer. Bongaertz hapte toe. "Dit past wel goed in mijn drukke schema."

Poortugaal - Het leverde wat scheve gezichten op bij zijn oude club. "Bij Heinenoord vinden ze het raar dat ik wel ergens anders kan voetballen. Maar het is heel simpel; bij Heinenoord trainde ik op dinsdag en donderdag, bij Poortugaal straks op woensdag en vrijdagavond. Veel makkelijker te combineren met mijn avondstudie, die altijd voorrang krijgt."

Dat gaat Poortugaal wel merken. "Ik zal niet altijd op woensdag kunnen trainen, dat weten ze op de club. Maar ik ga er wel alles aan doen zo vaak mogelijk aanwezig te zijn. Poortugaal wilde mij er graag bij hebben, trainer Jack van den Berg ook. En ik vind dit een hele mooie club, met een prachtige accommodatie. Met leuke mensen. En dat Van den Berg de nieuwe trainer is, is ook mooi meegenomen. Een grote naam."

De oud-speler van de beloften van Sparta, XerxesDZB, RVVH en ASWH wil op zijn gemak weer fit worden. "Ik heb na mijn vertrek bij Heinenoord een half jaar niet meer gevoetbald. Daarnaast heb ik best wat blessureleed gehad, ook bij Heinenoord sukkelde ik de laatste anderhalf jaar. Natuurlijk train ik voor mezelf, maar wedstrijdfit zijn is iets anders. Ik ga ervan uit dat ik wat langer nodig heb. Ik wil de lat voor mezelf niet direct te hoog leggen, zeker in het begin niet."

Voor de 27-jarige Bongaertz was voldoende interesse. "Ook zaterdagclubs hebben geïnformeerd, maar dat past domweg niet in mijn schema. Ik stopte niet voor niets bij Heinenoord. Ik had helemaal niet gedacht aan het zondagvoetbal, totdat Poortugaal zich meldde. Natuurlijk hebben wij een gezonde ambitie met Poortugaal, maar we willen vooral leuk voetbal spelen. Dat is voor mij het belangrijkste, weer lekker met plezier op dat veld staan."

Reageer als eerste
Meer berichten