Logo debotlek.nl


Gemeente biedt zand aan voor ophoging in wijk Tussenwater als de raad akkoord is met het plan.
Gemeente biedt zand aan voor ophoging in wijk Tussenwater als de raad akkoord is met het plan. (Foto: sxc.hu)

De wijk zakt weg

De gemeente onderzoekt de verzakkingen in de wijk Tussenwater om een goede oplossing te vinden. Er komt een plan waarin duidelijk staat wat de komende jaren gedaan moet worden en wat het gaat kosten. De gemeenteraad beslist of dat plan ook uitgevoerd kan worden.

Tussenwater - Het college stelt voor aan de raad om geld te reserveren om de verzakkingen in Tussenwater aan te kunnen pakken. Afgelopen 20 jaar heeft de wijk Tussenwater last gehad van extreme mate van verzakkingen waarbij delen van de wijk wel vijf centimeter per jaar verzakken. Dit is sneller dan de geaccepteerde Rotterdamse norm. Deze buitenproportionele verzakkingen leiden tot verschillende problemen in de wijk. Zo ontstaan er spontane sinkholes waar onder meer vuilcontainers in zijn verdwenen, het riool is flink verzakt, scheurt en is volgelopen met zand, huisaansluitingen breken regelmatig af en kabels en (gas)leidingen staan onder grote spanning. De gemeente heeft tussentijds meerdere herstelwerkzaamheden verricht, maar die zijn niet effectief gebleken, en ingrijpendere maatregelen zijn nodig.
De gemeente wil nu grootschalige onderhoud/vervanging van verzakte en beschadigde riolering (3,5 kilometer), ophoging van de bestrating daar waar het riool wordt aangepakt, het dichtspuiten van alle kruipruimtes in de wijk, het ophogen van alle achterpaden en zand aanbieden aan alle bewoners voor ophoging van de tuinen. Het totale plan gaat zo'n 14,6 miljoen euro kosten.

Wie komende tijd met verzakkingen te maken krijgt, kan contact opnemen met de wijkregisseur via telefoonnummer 06 - 306 315 08 en per e-mail op tussenwater@rotterdam.nl.

Je kunt de complete brief van het college lezen op www.rotterdam.nl

Reageer als eerste
Meer berichten