Logo debotlek.nl


Marja van Gelderen blij met sponsoractie van Golfclub Kleiburg Brielle.
Marja van Gelderen blij met sponsoractie van Golfclub Kleiburg Brielle. (Foto: Marja van Gelderen)

Marja wil haar verhaal graag delen

Op de Golfbaan Kleiburg in Brielle vond onlangs een grote sponsoractie plaats, die georganiseerd werd door Caroline Hogg en Marja van Gelderen. Deze actie werd georganiseerd om geld op te halen voor het 'Banger Hart' verhaal dat door Marja van Gelderen is geschreven. Haar verhaal is veelbelovend en kansrijk genoemd door professionals in de zorg en de uitgeverij, en kan veel bijdragen aan erkenning en herkenning van de beleving als hartpatiënt.

Hoogvliet - Om dit boek uit te kunnen geven is een sponsoring nodig en zodoende was er bij de golfclub een extra wedstrijdelement ingelast voor de golfspelers genaamd: 'longest drive'. De wedstrijdcommissie heeft het bedrag dat opgehaald werd na afloop verdubbeld, dit alles onder het motto: 'volg je hart, want dat klopt.
Het 'Banger hart'-verhaal is het relaas van een hartpatiënte, die in 2011 te maken kreeg met ernstige hartritmestoornissen. Sinds 2012 is ze volledig afhankelijk geworden van een pacemaker; maar ook na de pacemaker-implantatie waren er helaas diverse complicaties. In een tijdspanne van 3 jaar onderging zij 10 hartoperaties. Ze is haar verhaal begonnen in het kader van het verwerkingsproces op advies van een psycholoog die ze tenslotte consulteerde.
Het werd Marja duidelijk dat haar verhaal kan bijdragen aan de erkenning en herkenning van de beleving als patiënt. Hoewel het is geschreven als een persoonlijk verslag, overstijgt het de individuele ervaring. Dat komt vooral door de scherpe observaties, de heldere schrijfstijl, de humor en nuchterheid. Extra dimensie krijgt het verhaal doordat ze niet alleen patiënte is, maar ook professional in de cardiologische zorg.
Motto van het verhaal: Aan hartpatiënt zijn kun je niets veranderen, maar je kunt wel iets doen aan hoe je ermee omgaat en hoe professionele zorgverleners ermee omgaan. "Met ritmestoornissen ben je heel eenzaam en je leeft met voortdurende angst en onzekerheid. Niemand kan vertellen hoe het afloopt."

Reageer als eerste
Meer berichten