Logo debotlek.nl


Mobiele telefoon
Mobiele telefoon (Foto: PR)

Ingezonden brief: Let goed op in het verkeer .... of hou die telefoon in je zak?

Graag reageer ik op het artikel op de voorpagina van De Botlek van woensdag 16 augustus. "Pas op in het verkeer" staat er met grote letters en is een oproep aan weggebruikers ( lees automobilisten? ) om voral extra alert te zijn op schoolgaande kinderen die, ik citeer "die in groepjes op de fiets, druk in de weer met hun telefoontjes en niet altijd goed om zich heen kijken" ......etc.

Deze zin impliceert dat het kennelijk al als heel normaal wordt gezien en geaccepteerd door VVN dat scholieren ( en die niet alléén ) tijdens het fietsen met hun mobieltje in de weer zijn en niet opletten wat er om hen heen gebeurt. Dat wij als automobilist alert moeten zijn op fietsers ( met name kleine kinderen en ouderen ) is vanzelfsprekend. Maar zou het niet beter zijn eens met grote koppen in de krant te zetten "Houdt die telefoon in je zak en let goed op !!" in plaats van de verantwoordelijkheid weer geheel bij de andere weggebruikers te leggen? Zou het niet beter zijn om op de eerste schooldag te les te beginnen met deze zelfde leus? Zou het niet beter zijn als ouders hun kinderen elke ochtend op het hart drukken dat het spelen met een telefoontje op de fiets levensgevaarlijk is? Zou het niet goed zijn als de politie in de eerste schoolweek massaal ging posten rond schoolpleinen en elke fietser met een telefoon in de hand ( ja ook de ouders die hun kleuters naar school brengen ) een fikse bekeuring te geven? Zou het niet goed zijn als er op vooruitlopend op het nieuwe schooljaar spotjes op TV verschenen met aangrijpende beelden van ongelukken om de jeugd er op te wijzen hoe gevaarlijk het is om op je fiets met je telefoon bezig te zijn? Dan zal ik ondertussen gewoon alert zijn zoals ik dat altijd ben.

Overigens zie ik overigens ook hele positieve zaken. Elke dag fietsen er hele hordes scholieren in grote groepen vanuit Barendrecht/Ridderkerk naar de scholen in Rotterdam Zuid. Daar zie ik gelukkig maar zelden een telefoontje in de hand en wordt er keurig gestopt voor rode lichten. Een compliment aan deze wel oplettende scholieren.

Ad Mulder

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox