Logo debotlek.nl


Tyrell wint gouden Playstation met zoektocht door Rotterdam. Foto: Poehao
Tyrell wint gouden Playstation met zoektocht door Rotterdam. Foto: Poehao (Foto: FOK.nl)

Hoogvlieter wint Gouden Playstation

Een zoektocht waar anderen alleen maar van kunnen dromen, een echte zoektocht naar een gouden schat. Ergens in Rotterdam lag afgelopen vrijdag een schat begraven. Dit was niet zomaar een schat, hier gaat het hart van menig gamer sneller door kloppen en Hoogvlieter Tyrell vond hem.

Door Kitty Loduvica Hiert

Hoogvliet - Voor Tyrell (19) was het een geen gewone vrijdag. "Normaal zit ik op vrijdag lekker op de bank te gamen." vertelt Tyrell. Hij had via een vriendin over de zoektocht gehoord en besloot er naartoe te gaan. Zijn favoriete spellen zijn vooral shooters en avonturen games. Een zoektocht naar de schat leek Tyrell dan ook een leuk idee om in plaats van op het scherm, nu in real-life op avontuur te gaan. Op het internet werd een schatkaart verspreid met een grote rode X. De locatie was voor Tyrell al snel duidelijk. "Een vriendin van me woont op het eiland en wist waar het ongeveer was." Hij ging erheen omdat het hem leuk leek, niet wetende dat hij ook echt zou gaan winnen. "Het is leuk om te doen en brengt mensen bij elkaar."

Gouden Playstation

Als je het rode kruis gevonden had, begon de zoektocht pas echt. "We kregen allemaal opdrachten, een aantal rekenopdrachten en 5 rebussen." Voor de rekensommen schakelde hij wel een hulplijntje in, die waren dan ook echt pittig. Uit de antwoorden kwamen nieuwe locaties en cijfers. De code van de schatkist werd gekraakt als je de vier cijfers in de juiste volgorde wist te zetten. "Ik had gewoon geluk", geeft hij toe. Twee andere kandidaten wisten de code niet te kraken. "Het was een gokje en ik had het goed. Ik wist niet wat er gebeurde, had er geen woorden voor."

Na bijna twee uur te hebben gezocht, gerekend, hersenen gekraakt en ook nog de vraag goed beantwoord te hebben ging Tyrell uiteindelijk met een Gouden Playstation en het allernieuwste deel van Uncharted; The Lost Legacy, naar huis. Komende vrijdag zal hij dus weer lekker vertrouwd kunnen gamen, maar wel op zijn gloednieuwe Gouden Playstation!

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox