Logo debotlek.nl


Ingezonden: Gebiedscommissieleden laten van zich horen

Hoogvliet - Enkele gebiedscommissieleden laten van zich horen. Tijdens de laatste raadsvergadering was er al veel kritiek op de wijze waarop Rotterdam om gaat met de gebiedscommissie in Hoogvliet. Aanleiding was het feit dat de gemeente de gebiedscommissie weer links liet liggen bij de laatste omwikkelingen en de opening van het nieuwe Urban Sport Park. Commissielid Winkels: ”na eerst zonder overleg weer bomen te hebben gekapt werd ook het verdere contact verbroken en heeft men ondanks waarschuwingen vooraf gekozen voor de opening op 26 augustus terwijl er op die dag een groot evenement plaats vindt in Hoogvliet n.l. de Participarade. Ik vind het echt te zot voor woorden, waarschijnlijk omdat dit het enige plekje wat vrij was inde agenda van de wethouder.

Cor van Hulst sluit zich hierbij aan: ”dit is een bewonersinitiatief geweest wat startte ten tijde van de deelgemeente, een initiatief van een jonge skater, Kevin Verheij. Niet de commissie en niet een wethouder hoort op het podium te staan, maar deze initiatiefnemer. Mede door zijn vasthoudendheid en inzet is dit Sportpark gerealiseerd. Ik vraag me af, wat komt het college, in de persoon van wethouder Visser, hier nu doen? Bij mijn weten is het nu de derde keer dat hij zijn gezicht in Hoogvliet laat zien. Hij had hier moeten zijn toen er problemen waren met de gedwongen verhuizingen en de verhoging van huren voor huisvesting van de verenigingen. Ondanks smeekbedes van de verenigingen en gebiedscommissie heeft het college niets van zich laten horen. Hij was er wel toen de bibliotheek geopend moest worden en toen Olympische sporters in het zonnetjes gezet moesten worden. Kortom; je ziet ze alleen als er een feestje is. Maar als er op het gebied van veiligheid problemen zijn, de Shell, brandstichtingen en berovingen, dan geven zij niet thuis. Daarnaast is het meer dan schandalig dat de gemeente zonder overleg met de gebiedscommissie zijn goddelijke gang gaat. De komst van de wethouder snap ik wel. Over 6 maanden zijn er weer verkiezingen en nu weten de wethouders Hoogvliet ineens te vinden om te laten zien kijk eens even wie ik ben en wat ik voor elkaar gekregen heb. Datzelfde geldt voor de komst van Wethouder Eerdmans op 29 augustus.

Commissielid Hans van Helden:” De commissie hoort op het laatste moment dat de wethouder Eerdmans komt, en ook hier weer geen contact of een rol voor de gebiedscommissie.

De wethouder komt 6 maanden voor de verkiezingen even het werk doen van de commissie. De bewoners krijgen een half uur de tijd om de zeggen wat ze dwars zit.

Alsof deze man na 3,5 jaar niet luisteren, ineens van zijn stoel af komt en iets gaat doen met wat de bewoners roepen. Wat wil dit college nu? Eigen koers blijven varen zonder de commissie? Een eigen beeld projecteren met behulp van enkele bewoners.

Edwin Smid, Voorzitter van de gebiedscommissie herkent de kritiek. Het leeft niet alleen bij commissieleden, maar ook bij bewoners. Steeds vaker zeggen mensen geef mij de deelgemeente maar terug. De boodschap die we dan moeten brengen is dat het er volgend jaar niet beter op gaat worden. De raad heeft na de lobby van de coalitiepartij Leefbaar gekozen voor de totale vernietiging van het Rotterdamse “dicht bij burgerbestuur”. Inwoners merken nu dat de gemeente verder af is komen te staan van de burgers. Contacten met 14010 worden als uiterst slecht ervaren en mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd of haken af. Helaas hebben we daar inmiddels ook extreme voorbeelden van gezien en gehoord. Deze stad wil geen aanspreekpunt met een gezicht in het gebied. Dan betekent dat, dat je er zelf moet zijn op momenten als het ertoe doet. Als er een calamiteit is, dat je voor besluitvorming met bewoners praat en ze niet iets door de strot duwt. Voor het knippen van een lintje of om campagne te voeren hoeft men niet naar Hoogvliet te komen. De gebiedscommissie wordt op deze wijze een veegploeg voor de Rotterdamse raad en college.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox