Logo debotlek.nl


Ingezonden brief: Hoogvlietse wijk heeft moeite met de 'Kliko gestapo'

"Wij richten ons tot u omdat wij als wijk (in Hoogvliet) een conflict met de gemeente Rotterdam hebben. Wellicht dat uw aandacht voor ons probleem de gemeente wakker doet schudden. Al meer dan 10 jaar hebben wij als wijk 1 en later 2 en weer later 3 afval containers om ons afval in te deponeren. Deze afval containers stonden altijd achter onze schuurtjes daar waar ook de vuilniswagen ze komt ledigen. Na 25 jaar van soebatten krijgen we nu eindelijk in onze wijk nieuwe bestrating, iets dat in vergaderingen met de gemeente ook niet zonder slag of stoot ging", schrijft bewoner Jan Weemering.

"Maar nu het pleintje aan de achterkant klaar is wordt er ineens een heel ander beleid gevoerd door de gemeente en moeten we onze vuilcontainers in onze tuin zetten en mogen ze niet meer achter onze schuurtjes staan, omdat dit openbare ruimte is. Dit alles op straffe van een boete door de handhavers, die door ons al zijn omgedoopt tot 'kliko gestapo'. Ook is het pleintje aan de achterkant in eens een woonerf geworden en mag je alleen maar in de vakken parkeren, wat geen probleem is ware het niet dat de straat aan de voorkant van onze woningen open ligt en er dus niet genoeg parkeerplekken zijn."

"Ook daarvoor komt de kliko gestapo om de hoek kijken om te bekeuren. Graag zouden wij als buurt bewoners eens een frisse kijk op de situatie hebben van bijvoorbeeld de media. En om te zien of er geen gedoogbeleid plaats kan vinden. Niemand heeft last van de vuilcontainers behalve de bewoners als je die dingen (3 stuks) in je eigen tuin moet zetten met de zon er de hele dag op. Op dit moment wil de gemeente niet buigen voor alle kritiek, die wij als bewoners hebben."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox