Babak Goudarzi opent gepassioneerde karateschool voor nieuw Olympisch talent
Babak Goudarzi opent gepassioneerde karateschool voor nieuw Olympisch talent (Foto: Kitty Loduvica)

Babak traint toekomstige Olympiërs

Hoogvlieter van de week Babak Gourdazi heeft maar één passie: Met karate medailles binnenhalen voor Nederland tijdens de Olympische spelen van 2020 in Tokyo. Karate zal voor het eerst als Olympische sport haar opwachting maken en Babak geeft zijn kennis en vooral diepgewortelde passie door aan nieuw talent. "Om echt iets voor Nederland terug te kunnen doen." Daarom is Babak Hoogvlieter van de week.

Hoogvliet - Van oorsprong uit Iran, kwam Babak Goudarzi zo'n twee jaar geleden naar Nederland. Hij had niets maar wilde echt iets betekenen. In deze jaren heeft hij vrijwillig karateles gegeven aan zowel kinderen als volwassenen in de regio. Op zijn zestiende is hij begonnen met karate en met zijn achttiende al uitkomende voor het nationale team van Iran. Zijn passie voor karate zit heel diep.

Als jonge puber wilde hij heel graag deze vechtsport beoefenen maar zijn vader stond hier niet achter, hij wilde niet dat hij ging vechten. Hierdoor heeft hij het langere tijd stilgehouden voordat zijn vader er per ongeluk achter kwam dat zijn zoon succesvol was in karate. "Er hing een banner met "Gefeliciteerd met lidworden van het nationale team naast mijn huis." Toen kon hij het niet meer geheimhouden. Hij mocht gehoor geven aan zijn passie: "Mijn vader en moeder stonden altijd achter me."

"Mijn eerste nationale medaille was met negentien jaar."

Babak is tweevoudig wereldkampioen en wil dan ook echt een medaille binnenhalen voor Nederland. Op achttienjarige leeftijd begon hij met professioneel karate. Hij vertrok twee keer per maand voor speciale trainingen in een andere stad. Deze reis duurde 24 uur met de bus, waarna hij twee dagen trainde en dan weer naar huis ging. Het leven in Teheran waar hij toen leefde, vormden zware omstandigheden, toch trainde hij daar drie keer per dag om zichzelf te verbeteren en zijn enthousiasme te stillen.
Al dat trainen wierp zijn vruchten af: "Mijn eerste nationale medaille behaalde ik toen ik negentien jaar was." Nu zijn vijf van zijn studenten in Iran wereldkampioen en komen mensen uit de hele wereld naar Babak toe om met hem te trainen. Zijn droom om nieuwe talenten klaar te stomen voor de Olypmische spelen in 2020 is dan ook zeer realistisch. Met zijn bijzondere persoonlijke aanpak waarin hij het uiterste van zijn leerlingen verwacht, maar ook hun werkelijke capaciteiten ziet, maken hem een sensei die met hart en ziel te werk gaat.

"Altijd ben ik dankbaar"

Babak wil heel graag voor Nederland en de Nederlandse regering iets terug doen. Dit is zijn passie en zijn manier om iets aan de Nederlandse samenleving terug te kunnen geven. "Altijd ben ik dankbaar." Hij is dankbaar hoe Nederland hem opgevangen heeft na zijn vertrek uit Iran. Nu wil hij deze ervaring teruggeven aan de mensen in Nederland. Karate is namelijk niet zomaar een vechtsport. Het is een combinatie van verdediging en krachtsport, maar daagt je ook uit om goed na te denken en je leert jezelf bewust te uiten. Je kunt er veel energie in kwijt en je krijgt er weer een hoop voor terug. In 2020 zien wij Babak met zijn (nu nog onbekende) talenten op de Olympische spelen.

Meer informatie

Topaz karate is gevestigd aan de Middenbaan-Zuid 402 in Hoogvliet. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de karateschool: www.iamtopaz.nl. Ook kunnen zij voor informatieaanvraag een e-mail sturen naar het e-mailadres: info@Iamtopaz.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden